Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectul din Basarabeasca a primit aviz pozitiv din partea comisiei de recepție finală

Proiectul din Basarabeasca a primit aviz pozitiv din partea comisiei de recepție finală

   
17.07.2012   2427 Accesări  

Proiectul ,,Repararea podului peste râul Cogîlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaționale Chișinău - Tarutino- Odesa, din orașul Basarabeasca" este primul proiect de dezvoltare regională din Republica Moldova finalizat cu succes în toamna anului 2011. Astăzi, 17 iulie, proiectul implementat de ADR Sud a trecut și peste ultimul examen - recepția finală a obiectului.

Proiectul a fost înaintat spre  Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) de către primăria orașului Basarabeasca și aprobat spre finanțare în 2010. Lucrările de construcție au început în luna septembrie 2011 și s-au finisat cu brio în timpul stabilit de 45 de zile. După încheierea lucrărilor de construcție a fost întrunită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor iar astăzi, 17 iulie, a fost evaluată calitatea construcției podului și porțiunii de drum, după jumătate de an de la darea în exploatare. Comisia de recepție finală a apreciat pozitiv executarea lucrărilor și nu a depistat nereguli. Comisia a fost formată din antreprenorul principal, supraveghetorul tehnic, reprezentanții APL din Basarabeasca, reprezentanții ADR Sud, Eugen Lupașcu și Viorica Cuțitaru, secția Management Proiecte.

Proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Regionlă Sud a prevăzut crearea condițiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori ai raioanelor Basarabeasca, Cimișlia, Hâncești, din municipiul Chișinău, satul Cioc-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardița,  raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internațional „Basarabeasca-Serpnevoe", efectuarea reparației drumului local dintre str. Karl Marx și Matrosov și podul peste râul Cogâlnic pe acest sector în orașul Basarabeasca, plantarea de-a lungul drumului reparat (1 km) a 150 de puieți de salcie pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.