Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședința Comitetului Director al proiectelor Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)

Ședința Comitetului Director al proiectelor Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)

   
19.07.2012   1975 Accesări  

Chișinău, 18 Iulie 2012 - A avut loc ședința Comitetului Director al proiectelor „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" și „Dezvoltarea capacităților regionale și cooperarea transfrontalieră în RM".

Ședința a fost deschisă de către viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav GUȚUȚUI, și reprezentantul de țară al Agenției de Cooperare Internaționale a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, Philipp JOHANNSEN, după care Marian SZYMANOWICZ, consultant superior GIZ, a făcut o prezentare generală a proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".

În cadrul ședinței, au fost prezentate progresele în cadrul proiectelor-pilot pe domenii sectoriale: apă și canalizare. În acest sens, au susținut prezentări Margareta VAMEȘ și Sergiu PLEȘCA, consultanți GIZ. De asemenea, Victor BUFTEAC, consultant GIZ, s-a referit la administrarea deșeurilor solide, iar despre eficiența energetică au vorbit Constantin ENCIU și Igor NEAGA, consultanți GIZ.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud,  Maria Culeșov, a vorbit despre  realizările obținute în comun cu reprezentanții GIZ în Regiunea de Sud: ,,Am reușit de curând să punem pe hârtie varianta finală a Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul, componenta Apă și servicii de canalizare, lucru care a devenit posibil doar printr-un efort comun. Suportul GIZ este unul binevenit și în cazul proiectului ,,Aprovozionarea cu apă potabilă a locuitorilor satului Roșu, raionul Cahul". Este un pas concret în pocesul de regionalizare a serviciului AC."

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de GIZ și este sprijinit financiar de către Ministerul German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al României.