Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizita ministrului Marcel Răducan în raionul Cantemir

Vizita ministrului Marcel Răducan în raionul Cantemir

   
22.08.2012   2638 Accesări  

CANTEMIR| 21 august - Vizita ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan în raionul Cantemir. Marți, 21 august ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan s-a aflat în vizită în raionul Cantemir. Aflat în cadrul zilei de audiență și de întâlnire a membrilor guvernului cu cetățenii în teritoriu, ministrul a asistat la ședința organizată de Consiliul raional unde s-au discutat problemele raionului, a vizitat obiecte în construcții și proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) ,,Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui".

Cea mai mare durere a Autorităților Publice Locale din raionul Cantemir o constituie edificiile de menire socială, lăsate în paragină odată cu prăbușirea URSS și birocrația din domeniul construcțiilor. Aceștia au vorbit despre dificultatea cu care obțin documentația și avizele necesare începerii unei construcții și despre problemele presante din localitățile raionului. Ministrul a ținut să menționeze despre cadrul legal al procedurilor de eliberare și avizare a documentelor  cât și despre posibilele alternative la situațiile de impas.

Împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeșov și președintele raionului Cantemir, Andrei Malașevschii, ministrul a efectuat o vizită la proiectul implementat de ADR Sud în raion ,,Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui". Proiectul se implementează din primăvara acestui an și vine să asigure  accesul locuitorilor comunelor Cîietu și Baimaclia spre centrul raional Cantemir prin construirea unui drum cu lungimea de 4 km între satele Dimitrova și Acui. Costul total al proiectului se ridică la suma totală de 17 596 40 lei, surse alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Proiectul se preconizează a se finaliza la sfârșitul lunii noiembrie a.c. iar în această perioadă se aplică îmbrăcămintea rutieră.

Dl Răducan a atenționat antreprenorul cu privire la efectuarea calitativă a lucrărilor și asigurarea durabilității proiectului.Vizita ministrului, Marcel Răducan în raionul Cantemir  a durat câteva ore și a cuprins localitatea Baimaclia și drumul în construcție  R 56 Cania-Baimaclia.