Prima   -  Presa   -  Noutăți - A fost finalizată construcția unei artere de canalizare în or. Cimișlia

A fost finalizată construcția unei artere de canalizare în or. Cimișlia

   
11.09.2012   1651 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud au finalizat în luna august trei proiecte de dezvoltare regională. Unul dintre acestea este și cel implementat în or. Cimișlia. Proiectul „Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia. Construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a satului Ecaterinovca" a fost divizat și implementat treptat. Locuitorii s. Ecaterinovca au apă potabilă în robinete din luna noiembrie 2011 datorită proiectului implementat din banii Fondului Național de Dezvoltare Regională.

Partea din proiect, care a vizat doar Cimișlia, a constituit din construcția unei artere de canalizare de la stația de pompare a apelor reziduale până la stația de epurare. Odată construită artera de canalizare,  a fost întrunită comisia la terminrea lucrărilor. Comisia constituită din antreprenor, directorul ADR Sud, Maria CULEȘOV, primarul or. Cimișlia, Gheorghe RÄ‚ILEANU, experți din cadrul primăriei și consilieri locali, a analizat gradul de realizare a lucrăilor în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și a normativelor, standardelor și prescripțiilor tehnice în vigoare.

În urma vizitei în teritoriu, la locul implemetării proiectului, comisia de recepție a constatat unele neconcordanțe pentru înlăturarea cărora antreprenorul împreună cu Autoritățile locale din oraș au la dispoziție 30 de zile calendaristice.

Costul sistemului de canalizare din Cimișlia se ridica la suma de 5 975 200 lei cu o durată de implementare de 5 luni.

După implementarea proiectului dat există posibilitatea de a racorda la sistemul centralizat de canalizare  4120 de case individuale în or. Cimișlia, 570 de case în Bogdanovca Nouă  și 111 case Bogdanovca Veche.