Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de inspectare la Căușeni

Vizită de inspectare la Căușeni

   
12.09.2012   1695 Accesări  

Marcel RÄ‚DUCAN, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu directorul ADR Sud, Maia CULEȘOV au efectuat, în după amiaza zilei de 05 septembrie, o vizită de inspectare la proiectul ,,Turismul sportiv în promovarea imaginii regiunii,,  din orașul Căușeni. Scopul vizitei a fost de a verifica respectarea graficului de execuție a lucrărilor la construcția centrului de tineret și sport din oraș și de a stabili împreună cu antreprenorul și administrația publică locală următoarele activități majore în cadrul proiectului.

În cadrul ședinței de la fața locului ministrul l-a atenționat pe antreprenor să respecte cu strictețe graficul de execuției a lucrărilor de construcție și a menționat că finanțarea va avea loc doar după prezentarea proceselor-verbale de îndeplinire a lucrărilor. De asemenea, Marcel Răducan a specific că, orice reținere sau neîndeplinire la timp a lucrărilor înseamnă nevalorificare a mijloacelor financiare, pentru că Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) nu este cumulativ iar la finele anului banii neutilizați sunt redirecționați de Ministerul Finanțelor pentru alte cheltuieli.
La rîndul său, antreprenorul a promis că în perioada septembrie-octombrie curent va reuși efectuarea lucrărilor planificate și valorificarea banilor pentru perioada nominalizată. De asemenea, acesta a mai adăugat că din cauza  rectificărilor efectuate în proiectul construcției Centrului de tineret și sport au fost înregistrate întîrzieri la îndeplinirea graficului de execuție a lucrărilor de construcție.
Amintim, suma mijloacelor financiare aprobate spre finanțarea proiectului din FNDR constituie circa 21 mln. lei, iar obiectivul principal este consolidarea cooperării regionale între raioanele Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, creșterea competitivității în promovarea modului sănătos de viață, pregătirea sportivilor de performanță și prestarea serviciilor în cadrul turismului sportiv prin edificarea Centrului de Tineret și Sport în orașul Căușeni.
Potențialii beneficiari ai proiectului sunt circa 50 mii locuitori din orașul Căușeni și localitățile învecinate din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cimișlia, inclusiv tineri membri ai loturilor naționale a Republicii Moldova și 21 campioni ai Republicii Moldova la 7 probe sportive.
 Menționăm, proiectul nominalizat a fost aprobat spre finanțare în urma primului Apel de propuneri de proiecte lansat de MDRC în iunie 2010, iar durata de implementare a acestuia este de 2 ani.
 
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor