Prima   -  Presa   -  Noutăți - Procesul de actualizare a Strategiei de dezvoltare Sud ajuns la final

Procesul de actualizare a Strategiei de dezvoltare Sud ajuns la final

   
14.09.2012   1468 Accesări  

 

 

 

 

 

 

 

11 - 13 septembrie │Cimișlia│Suport în actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud (SDR Sud) și a Planului Operațional Regional 2013-2015 (POR). Secția Planificare Strategică și Programare din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), împreună cu partenerii cehi Lukas Malac și Martin Dohnal - lectori, specialiști, membri ai grupului DHV, au lucrat asupra ultimelor modificări din strategia planificată a se actualiza pe parcursul anului curent.  Proiectul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud este susținut de Agenția Cehă de Dezvoltare și GIZ Moldova.

Atelierul de lucru a durat 3 zile, perioadă în care experții cehi au analizat modificările efectuate în Strategie și au făcut câteva recomandări pe marginea Planului Operațional Regional. Partenerii Cehi împreună cu Secția planificare strategică și programare din cadrul ADR Sud și reprezentantul GIZ au reformulat viziunea strategică, indicatorii și măsurile SDR Sud, au adăugat obiectivul general și au formulat comentarii la fiecare măsură. Capitolul Monitorizare, Evaluare și Raportare a fost îmbunătățit.

Versiunea precedentă a Planului Operațional Regional a fost reformulată iar activitățile panificate au fost grupate pentru elaborarea noului POR, pentru perioada 2013-2015. Experții cehi au declarat că tot efortul depus este direcționat spre obținerea unui produs viu, real care să corespundă cu realitatea din Regiune. Urmează ca la nivel național să fie elaborat un manual de elaborare a strategiilor, de către toți partenerii de dezvoltare regională care au lucrat la proiectul de actualizare a Strategiilor din cele trei Regiuni. 

În ceea ce privește SDR Sud, documentul va fi definitivat și supus consultărilor publice până la sfârșitul lunii septembrie a.c., după care recomandat spre aprobare Consiliului Regional de Dezvoltare Sud.