Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiect de propunere de politică publică (PPP) privind dezvoltarea urbană echilibrată în Republica Moldova

Proiect de propunere de politică publică (PPP) privind dezvoltarea urbană echilibrată în Republica Moldova

   
27.09.2012   1539 Accesări  

Economia Republicii Moldova a înregistrat în ultimul deceniu, o creștere economică, însă, aceasta nu a fost suficientă pentru a soluționa probleme sociale și pentru a eradica  sărăcia. De asemenea, persistă decalajul de dezvoltare dintre țările dezvoltate și cele din regiune.
Totodată, țara noastră se caracterizează printr-o polarizare economică extrem de pronunțată. Una din cauzele acestei situații este dezvoltarea economică lentă a orașelor din regiunile de dezvoltare. Fenomenul atestat este decalajul mare de dezvoltare dintre orașele Chișinău și Bălți și restul orașelor. Municipiul Chișinău fiind localitatea cea mai avansată.
Pentru a diminua dezechilibrul economic și a asigura dezvoltarea economică durabilă a orașelor țării noastre Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a elaborat un proiect de propunere de politică publică (PPP) privind dezvoltarea urbană echilibrată în Republica Moldova.
Astfel, reprezentanții MDRC împreună cu reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională, ai Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor, precum și reprezentanții mediului academic, ONG-uri, președinții de raioane și primari au identificat problema politicii, în baza analizei ex-ante, și au stabilit obiective pentru soluționarea acesteia.
Propunerea de politică publică urmează a fi înaintată Cancelarie de Stat, iar ulterior acest document va fi aprobat de către Comitetul Interministerial de Planificare Strategică.
Pentru detalii vă rugăm să vizualizați documentele din atașament și să vă expuneți propunerile prin e-mail: dorin.andros@mdrc.gov.md sau prin telefon: (022) 204-543. 

Descărcați documentul AICI

Propunere de Politica Publica privind Dezvoltare Urbana Echilibrata in RM