Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizite de monitorizare în Cahul și Cantemir

Vizite de monitorizare în Cahul și Cantemir

   
12.10.2012   1974 Accesări  

CAHUL, CANTEMIR| Octombrie 2012, vizită de monitorizare. O echipă din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) împreună cu directorul, Maria Culeșov și directorul direcției generale Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Valerian Bînzaru,  au efectuat vizite de monitorizare în Cahul și Cantemir. Proiectele ,,Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din Cahul" și ,,Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui" din raionul Cantemir, implementate de ADR Sud, se preconizează a se finaliza spre finele anului 2012, începutul lui 2013. Astfel că tot efortul este concentrat asupra efectuării cât mai calitative a lucrărilor și respectarea termenilor de execuție. În cadrul ședințelor cu factorii implicați în proces s-au examinat problemele existente și eventuale soliții care să nu permită stoparea activităților. Costul ambeleor proiecte se ridică la suma de 24 milioane lei.

  • LACUL SÄ‚RAT - În cadrul proiectului se preconizează efectuarea următoarelor activități majore: reabilitare zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat", or.Cahul, construcția sondei arteziene, bazinului de acumulare a apei pentru Lacul Sărat și barajului pe rîul Frumoasa, construcția clădirii administrative a „Lacului Sărat", promovarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat", integrarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat", or.Cahul în circuitul turistic național și internațional.
  • CONSTRUCȚIA DRUMULUI DIMITROVA - ACUI -  Proiectul urmărește asigurarea accesului locuitorilor comunelor Cîietu și Baimaclia spre centrul raional Cantemir prin construirea unui drum cu lungimea de 4 km între satele Dimitrova și Acui. În cadrul proiectului se preconizează efectuarea următoarelor activități majore: Reactualizarea proiectului tehnic al construcției drumului; lucrări de construcție a drumului; sensibilizarea populației despre importanța proiectului și modul de finanțare; crearea Asociației de Beneficiari.