Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de studiu în Polonia

Vizită de studiu în Polonia

   
30.10.2012   1636 Accesări  

 

Reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor,  Agențiilor de Dezvoltare Regională și Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare au efectuat,  în perioada 21-28 octombrie curent, o vizită de studiu în Polonia. Scopul vizitei a fost de a prelua experiența Poloniei în implementarea și monitorizarea proiectelor de infrastructură.  
În cadrul vizitei, au fost organizate ședințe de informare cu participarea specialiștilor polonezi, care au abordat subiecte relevante printre care: planificarea strategică la nivel național și regional, implementarea proiectelor PPP,  prezentarea bunelor practici și exemple a proiectelor de infrastructură. În voievodatul Pomerania, participanții au făcut cunoștință cu activitatea Consiliului voievodatului și au participat la un atelier de instruire. Vizita la proiectele infrastructurale în orașele Gdansk și Sopot (PGE Arena Gdansk, Centrul balnear în Sopot) au oferit posibilitatea discutării instrumentelor utilizate și cooperării între instituții.
Vizita de studiu a fost organizată în cadrul proiectului: „Consolidarea capacității administrației publice în Republica Moldova în domeniul pregătirii documentelor strategice și a proiectelor de infrastructură". Proiectul respectiv este implementat în perioada iunie-decembrie 2012 de MDRC din Republica Moldova și Ministerul Dezvoltării Regionale din Polonia. MDRC