Prima   -  Presa   -  Noutăți - Apă potabilă pentru 3700 de locuitori din raionul Cahul

Apă potabilă pentru 3700 de locuitori din raionul Cahul

   
05.11.2012   2203 Accesări  

La 8 noiembrie 2012, va fi inaugurat apeductul din satul Roșu, raionul Cahul. Acesta va asigura cu apă potabilă cei peste 3700 de locuitori ai satului. Proiectul de aprovizionare cu apă a fost gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Evenimentul de inaugurare va marca aniversarea a 509 ani de la prima atestare documentară a satului Roșu. La lansarea și-au confirmat participarea secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al RM, Anatolie Zolotcov.

Deschiderea oficială a festivităților este la ora 12:00, iar inaugurarea apeductului este programată pentru ora 15:30.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al României.