Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiecte pe ultima sută de metri în Regiunea de Sud

Proiecte pe ultima sută de metri în Regiunea de Sud

   
30.11.2012   2886 Accesări  

26-30 noiembrie| Regiunea de Sud. O echipă de specialist din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) au efectuat trei vizite de studiu la proiectele aflate în implementare în Regiunea de Sud. Proiectele implementate în Cahul, Cantemir și Căușeni, în sumă totală de  54 de milioane de lei, sunt gestionate de Agenția de Dezvoltare Regională Sud și finanțate, în cea mai mare parte, din banii Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR). 

Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide Regiunea de Dezvoltare Sud - Conform graficului elaborat, în perioada 23 noiembrie - 30 noiembrie au fost efectuate recepțiile  finale a celor 320 de platforme construite în cele 8 centre raionale din regiune.  Urmează ca în perioada 03 decembrie - 14 decembrie să fie efectuată procedura de transmitere către beneficiari a bunurilor procurate în cadrul proiectului.

Turismul sportiv in promovarea imaginii regiunii (Căușeni) - În decursul săptămînii au fost instalate panouri "Sandwich" pe suprafața pereților cu o suprafață de aproximativ 800 m2, momentan se efectuează lucrări de construcție a carcasei metalice pentru montarea panourilor decorative (etalbond). Au mai fost efectuate lucrări de montare a construcției metalice la intrarea principală. În continuare se efectuează lucrările de montare a rețelelor interioare de apă, termice, electrice, conductele magistrale termice și de apă în subsol, la nivelul I, cota 0 se montează cablurile electrice.

Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui (Cantemir)- În perioada 26 - 30 noiembrie au fost așternute aproximativ 5000 m.p. de pietriș stratul de finisare. Au fost finalizate lucrările de construcții a lucrărilor de artă, lucrările de construcții a rigolelor de scurgere.Din lucrările de construcții conform contractului de antrepriză încheiat, antreprenorului i-a rămas de așternut stratul de pietriș pe o lungime de cca 700 m.l., amenajarea și instalarea semnelor de circulație, instalarea îngrădirilor din metal la podețe și trotuare.  Finalizarea lucrărilor  din cadrul proiectului se planifică pe data de 15 decembrie 2012.Pentru mai multe date referitoare la proiecte accesați.