Prima   -  Presa   -  Noutăți - Viceministrul Dezvoltării Regionale, Veaceslav Guțuțui, în vizită de monitorizare la Cahul

Viceministrul Dezvoltării Regionale, Veaceslav Guțuțui, în vizită de monitorizare la Cahul

   
04.03.2013   1392 Accesări  

Vineri| 01 martie |Cahul. Vizita viceministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor la Cahul.

Viceministrul Dezvoltării Reginale și Construcțiilor, Veaceaslav Guțuțui împreună cu directorul ADR Sud, Maria Culeșov, au  efectuat o vizită de monitorizare la proiectul în implementare ,,Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din Cahul". În cadrul vizitei s-a discutat despre problemele apărute în cadrul procesului de implementare și despre cum pot fi ele soluționate. Proiectul este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud din primăvara anului 2012.

La întrunire au fost prezenți primarul și viceprimarul orașului Cahul, președintele Consiliului Raional, managerul de proiect, antreprenorul, dirigintele de șantier și responsabilul tehnic. Domnul viceministru, Veaceslav Guțuțui, a insistat ca antreprenorului să facă probe repetate  la compoziția betonul utilizat în construcția lacului. De asemenea, s-a insistat ca Administrația Publică Locală să soluționeze problema apelor pluviale care pot afecta structura de reziztență a lacului. Domnul viceministru al dezvoltării regionale a ținut să menționeze că lucrările de reabilitare trebuie să se efectueze în termenii stabiliți iar calitatea acestor lucrări trebuie să fie de necontestat.

Proiectul ,,Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din Cahul" a fost acceptat spre finanțare, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, în anul 2011 iar lucrările de reamenajare au început în luna mai, 2012. În procesul de curățare a Lacului Sărat au fost descoperite  izvoare subterane care au împiedicat  evacuarea totală a apelor din lac, lucru ce a dus la tergiversarea executării lucrărilor. De asemenea în caietele de sarcini au fost depistate neconformități dintre volumele indicate și volumele reale ale lucrărilor. Proiectul tehnic a fost supus reexaminării. În urma reexaminării proiectului a fost încheiat un acord adițional care a majorat valoarea lucrărilor  de la 7 229 mii lei până la 9396,73 mii lei.

Proiectul ,,Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din Cahul" a fost înaintat spre finanțare de către Primăria orașului Cahul. Acesta prevede dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în Regiunea de Dezvoltare Sud, în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a Regiunii.

Zona Lacul Sărat, cît și cea adiacentă, oferă caracteristici unice naturale cu posibilități de reabilitare și tratament a unui număr însemnat de maladii ale aparatului locomotor, sistemului nervos central, sistemului sangvin. Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională costul total fiind de 12 119 400 lei.