Prima   -  Presa   -  Noutăți - Expozițiile Moldconstruct și Moldenergy

Expozițiile Moldconstruct și Moldenergy

   
23.03.2013   1369 Accesări  

Peste 200 de companii au participat în perioada 20-23 martie la Expoziția Internațională Specializată de tehnologii, echipamente, scule și materiale de construcții MOLDCONSTRUCT, ediția a XVIII-a, și Expoziția Internațională Specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalații termice și de alimentare cu gaze, echipamente de condiționare a aerului - MOLDENERGY, ediția a XVII-a. Expozițiile au fost organizate și găzduite de către Centrul International "Moldexpo" în colaborare cu Ministerul Economiei și cu Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale. 

La aceste două evenimente și-au expus produsele peste 200 de companii din R. Moldova, România, Rusia, Ucraina și Turcia. Programul de afaceri al celor două expoziții a inclus un șir de mese rotunde, seminare și prezentări. Seminarul cu genericul ,,Tendințe noi în tehnici și tehnologii pentru întreprinderile de construcții, de drumuri și comunale” a fost organizat de către  ,,Auto-Present” Moldova în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și a adus în vizorul antreprenorilor tehnică modernă de compactare din Europa, tehnică pentru deșeurile solide și compactarea acestora, echipamente de transport suspendate.

Cu o noutate în domeniul imobiliar vine în acest an o companie, ce propune locuințe din lemn ecologic pur. Oricine își poate comanda o casă de dimensiunile dorite, în orice colț al republicii, la un preț de circa 800 de euro pentru un metru pătrat.

Pentru încălzirea locuinței, agenții economici propun o gamă variată de soluții. De la cele mai clasice -de tip cazane pentru gaz sau sobe electrice, până la panouri solare sau cuptoare ce funcționează pe bază de peleți. Ultimii s-au bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor. La expoziție și-au făcut loc și designerii. Unii și-au expus ofertele pentru decorul exterior. 

 Expozițiile au avut menirea de a contribui la dezvoltarea pieței de construcții, la stabilirea contactelor de afaceri pe plan internațional, la un schimb benefic de experiență între specialiști, fapt ce va conduce la soluționarea problemelor generate de criza economică și la dezvoltarea ulterioară a companiilor și a branșei în ansamblu.