Prima   -  Presa   -  Noutăți - Anunț de participare la training: Noțiuni generale despre antreprenoriat social și elaborarea unui plan de afacere socială

Anunț de participare la training: Noțiuni generale despre antreprenoriat social și elaborarea unui plan de afacere socială

   
12.04.2013   1483 Accesări  

Proiectul  Dezvoltarea Antreprenoriatului social in Moldova este realizat de „Centru Național de Asistență și Informare a Organizațiilor din Republica Moldova CONTACT" cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

 

  • Scopul proiectului este consolidarea capacităților a 60 de antreprenori sociali și 30 de reprezentanți ai  APL din localitățile beneficiare în domeniul  antreprenoriatului social.
  • Proiectul se va desfășura în perioada martie 2013 -  august 2013.

 

 Obiectivul general al training-ului este transmiterea de cunoștințe și formarea de abilități pentru  60 de antreprenori sociali în domeniul  inițierii, dezvoltării și asigurării  durabilității unei întreprinderi sociale prin intermediul a 3 training-uri de instruire de câte 2 zile fiecare. 

 Metodologie: Programul și conținutul training-ului sunt organizate astfel încât să încurajeze participarea, schimbul de informații și instruirea reciprocă prin utilizarea metodelor interactive și participative. Agenda trainingului va oferi spațiu pentru lucru individual și în grup, prezentări, dezbateri și studii de caz. Procesul de instruire va fi organizat de o echipă de formatori cu experiență.

Conținut: Training-urile vor fi axate atît pe aspecte teoretice ale conceptelor ("antreprenoriat social", "plan de afaceri"), cît și pe implicarea practică a participanților în elaborarea unui plan de afaceri specific, concret și real. Pe lângă acestea, vor mai fi abordate următoarele subiecte:

  1. Cadrul legal și fiscal ce reglementează antreprenoriatul social în Republica Moldova.
  2. Idei de întreprinderi sociale în republică.
  3. Exemple de succes a antreprenoriatului social din republica (rezultatele studiului)
  4. Elaborarea unui plan de afacere socială.
  5. Inițierea și gestionarea unei întreprinderi sociale.

Profilul participanților și condiții de participare

  • reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale înregistrate în RM,
  • reprezentanți ai întreprinderi comerciale,
  • reprezentanți ai grupurilor comunitare de inițiativă,
  • persoane din categorii vulnerabile și defavorizate.

Persoanele care aplică trebuie să întrunească următoarele condiții:

-       să fie interesat de inițierea și gestionarea unei afaceri sociale;

-       să fie disponibil să participe pe întreaga durată a training-ului.

Selectarea participanților va fi efectuată de către echipa de experți ai Centrului CONTACT și Fundația Est-Europeană, ținând cont de asemenea de echilibrul de gen și repartizarea geografică.

  • Costuri: Toate costurile ce țin de cazare, alimentare, transport și materiale sunt achitate integral de către organizatori.

Procedura de aplicare: Cei interesați sunt rugați să completeze formularul de aplicare anexat și să-l expedieze prin poștă, fax sau e-mail până la data de 22 aprilie 2013, orele 16.00 la coordonatele indicate mai jos.

Organizatorii vor selecta 60 de participanți în baza profilului schițat mai sus, asigurând un grup echilibrat (sex, geografie, tipuri de experiență, organizații etc.). Doar candidații selectați vor fi contactați. Prioritate se va oferi reprezentanților din zonele rurale.

Contacte:

Centrul CONTACT, Mun. Chișinău, str. București, nr.83

Republica Moldova, MD-2012

Tel/fax: (373 22) 233947, 233948

Email: lporumb@contact.md; lilia.porumb@gmail.com 

Persoană de contact: Lilia Porumb