Prima   -  Presa   -  Noutăți - Sistemul de planificare, monitorizare și raportare utilizat de ADR-uri va fi îmbunătățit

Sistemul de planificare, monitorizare și raportare utilizat de ADR-uri va fi îmbunătățit

   
22.04.2013   1538 Accesări   1 Comentarii

Cimișlia, 17 aprilie 2013. În cadrul Agenței de Dezvoltare Regională Sud a avut loc un atelier de lucru cu participarea  experților de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ/GOPA) și de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu privire la îmbunătățirea sistemului existent de monitorizare și evaluare a Dezvoltării Regionale.

Sistemul de planificare, monitorizare și raportare utilizat de către MDRC și ADR-uri diferă, într-o anumită măsură, de sistemele după care raportează partenerii de dezvoltare regională, donatori și experți europeni. Sistemul existent este supus periodic unui șir de rectificări și ajustări care au menirea să creeze, într-un final, un mecanism eficient și ușor de utilizat. La ce capitole, schimbarea este iminentă și care dintre ele pot rămâne intacte, care ar fi indicatorii cel mai dificil de stabilit și cei care nu au tangență cu realitatea - acestea au fost temele principale care au fost discutate în cadrul atelierului de lucru. Specialiștii din cadrul ADR Sud au avut posibilitatea să se expună pe marginea acestor subiecte și să identifice, în comun cu experții GIZ/GOPA și cei de la MDRC soluții în cazul unor situații de impas.

,,Dacă ar fi să luăm în calcul faptul că avem în spate doar trei ani de activitate atunci înțelegem că s-au realizat foarte multe lucruri și putem spune că am devenit experți în domeniu. Toate modificărle care trebuie să le facem periodic sunt un lucru normal și ne ajută să obținem un sistem viabil. Avem timpul și posibilitatea să perfecționăm sistemul de planificare, monitorizare și evaluare", a menționat Rodica Rotari, consultant superior în secția Statistică Regională din cadrul MDRC.

Ședințele sunt organizate în cadrul proiectului ,,Modernizarea serviciilor publice în Republica Moldova" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei cu scopul de a simplifica și ajusta modalitatea de planificare, monitorizare și raportare practicată de MDRC și instituțiile subordonate după modele europene.