Prima   -  Presa   -  Noutăți - Implicarea activă a tuturor componentelor sociale în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului

Implicarea activă a tuturor componentelor sociale în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului

   
30.05.2013   1345 Accesări  

Institutul de Politici Publice, în colaborare cu Centrul de Dezvoltare Economică (Bulgaria) și Centrul Analitic Independent  "Expert -Grup", cu suportul financiar al delegației Uniunii Europene, implementează Proiectul "Contribuția societății civile și a sectorului privat la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare  ale Mileniului".

În acest context, cu asistența Agenției de Dezvoltare Regională Sud, a organizat un training  pentru reprezentanții autorităților publice, societății civile și a sectorului privat din Regiunea de Dezvoltare  Sud. Au participat  reprezentanți ai APL de nivelurile I și II, ONG-urilor  și mediului privat  din Basarabeasca,  Leova, Cahul, Cantemir,Căușeni și Cimișlia, specialiști ai ADR Sud.

Blenica Djelepova, expert al "Centrului  pentru  Dezvoltare Economică" din Bulgaria, a menționat importanța asistenței oferite de către țările dezvoltate  celor mai puțin dezvoltate, dar și despre necesitatea direcționării acestor  suporturi. Proiectul "Contribuția societății civile și a sectorului privat la implimentarea Obiectivelor de Dezvotare ale Mileniului" are drept scop de a spori capacitatea reprezentanților societății civile și ai sectorului privat, de a contribui mai eficient la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului(ODM).

  

Obiectivele specifice sînt:de a analiza aportul reprezentanților societății civile și ai sectorului privat la implimentarea ODM în domenii precum educație, sănătate, dezvoltare  economică și comercială, politică socială, transport, telecomunicații, ș.a; de a consolida capacitățile reprezentanților societății civile și sectorului privat.

Dna expert, Blenica Djelepova a declarat, că „nu este suficientă doar acordarea  banilor, dar este nevoie de a acorda și consultanță în gestionarea lor". Cu această ocazie, s-a accentuat, în special, pentru reprezentanții ONG,  că  "societatea civilă  are un rol deosebit în sporirea  eficacității asistenței". Organizațiile Societății Civile  furnizează servicii și acordă finanțare pentru dezvoltare, dar au și un rol în procesele de management și de responsabilizare a cetățenilor.

.  

Acest training a oferit informații valoroase despre eforturile comunității internaționale de a  eficientiza asistența internațională pentru dezvoltare, precum și posibilitatea de a stabili colaborări între reprezentanții celor trei sectoare ale societății din Moldova, în scopul planificării, implimentării și monitorizării Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.