Prima   -  Presa   -  Noutăți - Drum binecuvîntat de Troiță

Drum binecuvîntat de Troiță

   
12.06.2013   3481 Accesări  

Proiectul "Drum de acces spre casa -muzeu "Alexei Mateevici", din s.Zaim, r-l Căușeni a fost lansat la 26 aprilie 2013. Lucrările au demarat la 29 aprilie și antreprenorul a garantat  finalizarea lor în decurs de 2 luni.Costul proiectului este de 1.755.610 lei, contribuția Fondului Național de Dezvoltare Regională fiind de 90%, iar a primăriei comunei Zaim - 10%.

 Lucrările de construcție și amenajare a drumului de acces spre  muzeul- memorial "Alexei Mateevici" se apropie de final.Cu toate că lucrările au fost încetinite din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, muncitorii se revanșează, profitînd de timpul frumos. Și locuitorii satului Zaim așteaptă cu nerăbdare încheierea lucrărilor și darea în exploatare a drumului.

 D-na Svetlana Vîrlan, locuitoare a s.Zaim a declarat că"este o bucurie de nedescris pentru săteni, care vor avea un drum renovat spre centrul satului, dar și accesul turiștilor la muzeul -memorial  va fi favorizat, căci autocarele cu turiști deseori staționau la șosea, deoarece  strada era îngustă". 

 

                      

Dnii Vasile și Ana Bobeică și-au exprimat mîndria că locuiesc în imediata apropiere a muzeului, și turiștii și vizitatorii vor avea un drum special amenajat. Domnul Vasile Bobeică a spus că: "ultimul drum construit în Zaim este de prin anii '91-'92, dar și acela pe jumătate construit de noi, de săteni. Chiar ne bucură faptul că amenajarea și reparația drumurilor începe din sat, de acolo de unde avem toți rădăcinile, dar mai ales din satul nostru Zaim", a declarat dumnealui cu mîndrie.

                      

Și picii de la grădinița "Andrieș", nerăbdători , au venit într-o excursie la locul de lucru.Dna Svetlana Catană, educator, a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați, direct sau indirect, în construcția drumului dat: "Este o binecuvîntare acest drum-în centrul satului, marcat de o Troiță, trece prin preajma Bisericii. Cred că datorită acestui drum,  satul nostru va deveni și mai frumos, și mai atractiv pentru vizitatori".

                      

Ion Veste, primarul comunei Zaim, a declarat că lucrările ar putea fi încheiate către 20 iunie 2013, în dependență de condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute.