Prima   -  Presa   -  Noutăți - Evaluarea impactului proiectului „Turismul sportiv în promovarea imaginii Regiunii Sud„

Evaluarea impactului proiectului „Turismul sportiv în promovarea imaginii Regiunii Sud„

   
20.06.2013   2337 Accesări  

La data de 18 iunie, a avut loc o vizită  de evaluare în cadrul proiectului "Turismul sportiv în promovarea imaginii  Regiunii Sud- Complexul  Sporiv  Căușeni".Vizita  a avut drept scop evaluarea impactului proiectului de către un grup de evaluatori din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și specialiști ai ADR Sud. Scopul prioritar al evaluării impactului  proiectului este  de a evidenția în ce măsură activitățile proiectului  corespund priorităților Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională.Urmează a fi analizat și faptul cum au fost realizate obiectivele  și scopurile propuse în cererea de finanțare inițială.

   

În procesul de evaluare,  grupul de evaluatori  din partea MDRC- dna Violeta Evtodienco și dna Daniela Olaru, au intervievat mai mulți actori  implicați în implementarea proiectului:

  •      Cu reprezentanții  ADR- au fost elucidate  aspecte ce țin de partea tehnico-financiară, au fost  identificate dificultățile și modalități  prin care au fost înlăturate.
  •      Cu  beneficiarul (Consiluil Raional Căușeni) și partenerii proiectului (Consilille Raionale Cimișlia și Ștefan Vodă)- au analizat și identificat schimbări pe care le-ar  putea  produce acest proiect în comunitate, precum și efectul pe care-l poate avea obiectivul asupra perspectivelor pregătirii sportivilor de performanță în Regiunea Sud.

                         

       În final, evaluatorii au accentuat aspectele ce țin de asigurarea durabilității și modul de  administrare după darea în exploatare a complexului.