Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință interministerială în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat„

Ședință interministerială în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat„

   
15.07.2013   1321 Accesări  

La Cahul a avut loc o ședință în vederea examinării dificultăților apărute în procesul implementării proiectului „Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat", și identificarea soluțiilor posibile în ce privește sursa de aprovizionare cu apă curativă a Lacului Sărat.

În acest scop,  grupul de lucru, din care au făcut parte  directorul DGDR-dl Valerian Bînzaru, directorul ADR Sud - dna Maria Culeșov, specialiști din cadrul Ministerului Mediului, AGEOM,  conducerea raionului și or.Cahul, medicul -șef al sanatoriului "Nufărul Alb", specialiști ai ADR Sud, s-a întrunit la data de 11 iulie 2013.Au fost discutate mai multe variante de aprovizionare cu apă curativă  a Lacului Sărat.Discuțiile s-au axat pe livrarea, dar și pe prețul apei per m3. Pentru a utiliza apa din sondele existente, primăria or. Cahul va identifica traseul pentru construcția apeductului de la sondele existente spre Lacul Sărat.  Urmează să se identifice variante ale traseului care ar evita traversarea terenurilor private.

După stabilirea traseului, vor fi eliberate condițiile tehnice și contractate servicii de proiectare a apeductului. Dacă va fi necesar, se va lua în calcul posibilitatea proiectării și forării unei sonde de apă potabilă care ar dilua apa sărată din sondele existente . Primăria or. Cahul,  poate începe  pregătirea actelor pentru lansarea concursului pentru obținerea dreptului de folosință asupra sectoarelor de subsol de pe teritoriul Lacului Sărat.

  Reiterăm, proiectul a fost lansat în primăvara anului 2012, costul total al proiectului: 12119,4  mii lei, surse din Fondul Național de Dezvoltare Regională.