Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Lacul Sărat lucrările decurg anevoios

La Lacul Sărat lucrările decurg anevoios

   
15.08.2013   1234 Accesări  

Cahul|15 august 2013|ședință în scopul  examinării  mersului lucrărilor de construcție la Lacul Sărat. La ședință au participat  directorul ADR Sud-Maria Culeșov, șeful secției Management proiecte-Eugen Lupașcu,  responsabilul tehnic al proiectului - Nicolae Marian,  vice - primarul or. Cahul - Iurie Arnaut, antreprenorul, inginerul și managerul de proiect.

La moment, se execută lucrările de demolare a betonului necalitativ, acestea însă se execută într-un ritm lent. A fost abordată cauza stagnării lucrărilor și  executării lor necalitative.În scopul lichidării dificultăților intervenite  s-a decis ca  antreprenorul să actualizeze graficul de execuție a lucrărilor, indicînd valoarea lucrărilor planificate.  În cazul în care se va depăși perioada de execuție a lucrărilor  prevăzută în contract, ADR Sud își asumă dreptul de a aplica penalizări conform prevederilor contractuale.

Primăria or. Cahul a intervenit către Guvernul RM, în vederea obținerii dreptului de folosință asupra zăcămîntului de apă minerală. Ca soluție temporară, specialiștii întruniți, au propus  umplerea acestuia cu apă din r. Frumoasa, beneficiarul urmînd  să coordoneze cu proiectantul soluția tehnică pentru umplerea temporară a lacului.

Grupul de lucru a convenit că în cazul apariției volumelor de lucrări suplimentare s-a convenit ca acestea să fie examinate doar în cazul prezentării unui act de constatare, semnat de către beneficiar, responsabil tehnic, antreprenor și diriginte de șantier.

Următoarea reuniune la proiectul "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement "Lacul Sărat", ar putea avea loc la 23 august, în scopul monitorizării evoluției situației la fața locului.