Prima   -  Presa   -  Noutăți - APLICAREA MONITORIZÄ‚RII&EVALUÄ‚RII, BAZATÄ‚ PE REZULTATE ÎN PROIECTELE DE INVESTIȚII

APLICAREA MONITORIZÄ‚RII&EVALUÄ‚RII, BAZATÄ‚ PE REZULTATE ÎN PROIECTELE DE INVESTIȚII

   
19.08.2013   1169 Accesări  

"Aplicarea Monitorizării&Evaluării, bazată pe rezultate în  proiecte de investiții în RM  - Aspecte teoretice, bune practici și limitări" - a fost tema atelierului de lucru la care au participat  experții GIZ, reprezentanții MDRC și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională.

Din partea ADR Sud,  au participat dna director -Maria Culeșov, șeful Secției Management Proiecte - dl Lupașcu Eugen, șefa Secției Planificare Strategică și Programare - dna Tatiana Aramă, specialistul în implementarea proiectelor-Sergiu Andronachi.

Atelierul a avut următoarele obiective:

1.Participanții să ajungă la o înțelegere comună asupra M&E bazată pe rezultate.

2. Participanții să obțină abilități de aplicare a celor 6 pași de proces al M&E, bazată pe rezultate în proiecte investiționale.

3. Participanții să obțină cunoștințe consolidate despre ce este un sistem calitativ de M&E, bazată pe rezultate.

În rezultatul celor 2 zile de studiu, specialiștii au abordat mai multe subiecte ce țin de identificarea cerințelor ce trebuie îndeplinite în contextul monitorizării și evaluării, ajustarea structurii rezultatelor, precum și asigurarea unor rezultate măsurabile.

Participanții au realizat și exerciții practice în scopul structurării rezultatelor, în cadrul a două proiecte implementate.

La final,  a fost analizată relația între rezultate la nivel regional, dar au fost stabilite și acțiunile ulterioare în cadrul atelierelor ce urmează a fi desfășurate.