Prima   -  Presa   -  Noutăți - Canicula - în detrimentul agricultorilor și în favoarea constructorilor

Canicula - în detrimentul agricultorilor și în favoarea constructorilor

   
24.08.2013   2762 Accesări  

CĂUȘENI|22 august 2013

"Complexul sportiv de la Căușeni este  unic în regiune, chiar și în țară, de aceea trebuie să fim responsabili în toate activitățile de finisare a lucrărilor, dar și de  organizare a recepției  finale„- a declarat dl Valerian  Bînzaru , șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională în cadrul vizitei de lucru, efectuate la  obiect la data de 22 august 2013.

Dl  V.Bînzaru s-a familiarizat cu recomandările făcute de serviciile desconcentrate în cadrul recepției lucrărilor de la 26 iulie și cum au fost lichidate obiecțiile înaintate. Președintele raionului Căușeni, dl Ion Ciontoloi a trecut în revistă activitățile care au rămas de executat pînă la recepția finală - montarea unor copertine la intrările auxiliare  și  a  venit și cu unele propuneri - de a majora  numărul de locuri în sala mare prin montarea  unui balcon, dar și  posibilitatea de a utiliza sistemul de ventilare  și  pentru  aierul condiționat. Propunerile înaintate, au fost discutate cu antreprenorul și proiectantul,  care a declarat că aceste  modificări nu pot fi operate  din motive de securitate,  dar și de timp.

              

"Deși construcția a fost parțial finisată, reprezentanții mai multor federații sportive din țară au manifestat un interes deosebit pentru acest edificiu.Toate normele europene sînt respectate, suprafața,  interiorul  corespunde necesităților mai multor genuri de sport, de aceea va fi solicitat anume acest complex"- a conchis președintele raionului, dl Ion Ciontoloi.

În cadrul vizitei la obiect, șeful DGDR a recomandat forarea unor fîntîni de  acumulare a apei de ploaie, a evaluat calitatea lucrărilor executate în interiorul edificiului, dar și de amenajare a teritoriului adiacent.

              

În final, șeful DGDR - Valerian Bînzaru, directorul ADR SUD -  Maria Culeșov,  președintele raionului Căușeni - Ion Ciontoloi, managerul de proiect - Vera Ciuchitu, au discutat asupra datei posibile  și organizării  recepției finale.

ȘTEFAN VODĂ|22 august 2013

Deși  sînt peste +350 C, lucrările sînt în toi  și evaluatorii studiază minuțios calitatea lucrărilor executate. Dl Valerian Bînzaru, dna Maria Culeșov, dl Eugen Lupașcu -analizează calitatea  instalării bordurelor precum și suprafața nivelată. Șeful DGDR  a venit  cu o recomandare de a spori tempoul lucrărilor, căci "canicula nu este favorabilă agricultorilor, dar de mare folos drumarilor".

În cadrul ședinței   din  incinta Consiliului Raional Ștefan Vodă,  s-au discutat aspecte  ce țin de modificările operate în proiectul tehnic și suma cu care s-a majorat costul lucrărilor - 2 mln 089 mii lei. Atît responsabilul tehnic - V. Rusnac, cît și managerul de proiect - A. Barcari,  au ținut să menționeze că operativitatea și promptitudinea cu care au reacționat specialiștii ADR Sud,  au   adus rezultatele  scontate - operativ și calitativ s-au realizat toate modificările la proiectul tehnic.

              

În final, șeful DGDR a atras atenția asupra executării calitative și în timp a lucrărilor, menționînd faptul că toți cei implicați în acest proiect sînt responsabili în aceeași măsură de gestionarea banilor alocați  din FNDR (Fondul Național de Dezvoltare Regională).

 Prima zi de monitorizare și evaluare a proiectelor din Regiunea Sud,  a finalizat cu o vizită și la proiectul "Construcția drumului de acces Codreni -Sagaidacul -Nou".  Aici, lucrările sînt pe ultima sută de metri și sînt ajustate practic toate detaliile: pistele laterale, asfaltarea trotuarelor din satul Sagaidacul - Nou, amenajarea teritoriului adiacent.  În discuțiile cu directorul DGDR , antreprenorul s-a arătat optimist ce ține de finalizarea lucrărilor în timpul stabilit, la rîndul său dl V.Bînzaru a apreciat valorificarea de peste 100% a banilor alocați din FNDR,  pentru anul 2013.

              

La finele vizitei sale, șeful DGDR s-a declarat mulțămit de situația existentă la proiectele inspectate, dar a venit cu  recomandări și pentru echipa ADR Sud - ca intermediar în implementarea cu succes a proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Sud.