Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier de lucru III-Aplicarea M&E bazată pe rezultate în proiectele de investiții în RM

Atelier de lucru III-Aplicarea M&E bazată pe rezultate în proiectele de investiții în RM

   
13.12.2013   1492 Accesări  

               

Chișinău,12-13 decembrie 2013

Reprezentanți ai MDRC, ADR Sud, GIZ, APL Cahul, au participat la atelierul de lucru III în cadrul „Aplicării Monitorizării & Evaluării bazate pe rezultate în proiectele de investiții în RM". Obiectul de studiu  al atelierului, fiind modelul bazat pe rezultate pentru proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Sergiu Pleșca, consultant GIZ a oferit o prezentare succintă a rezultatelor  preliminare a studiului de fezabilitate pentru Cahul, utilizată ca model pentru activitatea dată.

În rezultatul reuniunii, participanții își consolidează  abilitățile de aplicare a celor șase pași de proces al Monitorizării & Evaluării, bazate pe rezultate în proiectele AAC din Cahul. Experții Wolfram Fischer și David Simek - consultanți internaționali  GIZ în M&E , au analizat în detalii problemele intervenite în proiectele de aprovizionare cu apă, grupîndu-le după:

  • Populație;
  • APL locală;
  • Operatorii de servicii;
  • Guvernul/ APL centrală.

Organizați în grupuri, participanții au realizat exerciții practice în scopul identificării cerințelor ce trebuie   îndeplinite în contextul Monitorizării & Evaluării, asigurarea unor rezultate măsurabile, colectarea și analiza calitativă a datelor pentru proiectele pilot de AAC din Cahul.

Participanții la atelier urmează a fi instruiți în utilizarea rezultatelor pentru a orienta proiectele/programele, dar și a respecta obligațiile de raportare.

Activitatea urmează a fi încheiată cu discuții și recomandări, privind elaborarea cadrului de Monitorizare &Evaluare, bazat pe rezultate pentru proiectele GIZ, dar și decizii referitoare la acțiunile ulterioare.