Prima   -  Presa   -  Noutăți - Și în 2013, ADR Sud a avut o activitate fructuoasă și pozitivă

Și în 2013, ADR Sud a avut o activitate fructuoasă și pozitivă

   
26.12.2013   2368 Accesări  

Așa cum sfîrșitul anului  este un moment de totalizări pentru toți, membrii CRD Sud s-au întrunit astăzi, 26 decembrie 2013, la ultima ședință ordinară din acest an. Prezenți la ședință 20, din  cei 28 membri,  au  evaluat activitatea ADR Sud, dar și au aprobat planul de activitate al Agenției pentru 2014.

 Directorul ADR Sud, Maria Culeșov, a venit cu o prezentare -rezumat a realizărilor întreprinse pe parcursul anului 2013. Prezent la eveniment, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc a declarat că: "este  o  ședință de bilanț,  ADR Sud a avut o activitate fructuoasă și  pozitivă,  implementînd  cu succes  proiecte cu impact regional, dar și local. Atît echipa ADR Sud, cît și Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud, au depus eforturi mari și  mizăm pe aceeiași  conlucrare și în 2014. Scopul de a consolida echipa CRD Sud a fost atins, prin reuniunea de acum 2 luni la Costești, fapt demonstrat și prin prezența de astăzi. De aceea optăm pentru conlucrarea noastră în scopul dezvoltării regionale, privind în viitor.  Pentru 2014 ne propunem elaborarea unei noi strategii, care ar corespunde aspirațiilor noastre de integrare europeană, dar și să ne concentrăm eforturile pentru elaboarea Strategiei 2020, pentru Regiunea Sud. În 2014, intenționăm să lansăm o nouă regiune de dezvoltare -Găgăuzia, iar în prima  jumătate  a lui 2014, ne propunem să modificăm Legea  privind dezvoltarea  regională, astfel ca FNDR să fie unul cumulativ. Mulțumim pentru receptivitate, pentru prezență, pace, lumină și căldură în familiile D-stră,  la acest  sfîrșit  de an".

 Membrii CRD Sud  au venit cu propuneri de completare a adresării înaintate  prim-ministrului  Republicii Moldova, la ședința din 23 octombrie 2013 și au aprobat cu vot  unanim planul de activitate al ADR Sud pentru  anul 2014. Și președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, dna Efrosinia Grețu, a venit cu o prezentare privind proiectele aprobate spre finanțare pentru Regiunea Sud, la ședința CNCDR din 20 decembrie 2013.

Prin urmare, ultima ședință a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud  a fost una productivă , fapt pentru care  președintele CRD Sud - Efrosinia Grețu,  a mulțumit celor prezenți, ..."echipei  ADR Sud, care este responsabilă și predispusă la colaborare, directorului ADR Sud, care depune toate eforturile pentru dezvoltarea Regiunii Sud".  La rîndul său, directorul ADR Sud a mulțumit pentru încredere, pentru susținere, pentru eforturile depuse în prosperarea Regiunii Sud, urîndu-le tuturor forțe noi, pentru începutul unui nou an. Astfel, ședința CRD Sud din 26 decembrie 2013, a fost una de bilanț, dar și de trasare a noilor obiective pentru anul 2014.