Prima   -  Presa   -  Noutăți - NOI OPORTUNITÄ‚ÈšI DE FINANÈšARE - PROGRAMUL ORIZONT 2020

NOI OPORTUNITÄ‚ÈšI DE FINANÈšARE - PROGRAMUL ORIZONT 2020

   
25.03.2014   1266 Accesări  

Programul Orizont 2020 (H2020) este succesorul Programului Cadru 7 (PC7) și păstrează statutul de instrument european principal de finanțare a științei în cadrul UE, cu un buget de circa 80 de miliarde de euro, disponibil până în 2020.

Republica Moldova a fost prima țară în parteneriatul Estic care a devenit asociată Programului Cadru 7 în perioada 2007-2013 și care își propune să devină asociată în noul Program Cadru Orizont 2020.
Integrarea comunității științifice din Moldova în Spațiul European de Cercetare a fost confirmată în Programul Cadru 7, unde cercetătorii din Republica Moldova au fost finanțați cu peste 70 de milioane de lei, câștigând 53 proiecte, în parteneriate cu alte țări eligibile pentru finanțare.
H2020 oferă numeroase posibilități de a obține finanțare pentru instituții de cercetare, ONG-uri, IMM-ri și instituții publice, în domenii precum: tehnologii informaționale, transport, mediu, socio-economie, socio-politic, agricultura, nanotehnologii etc., toate domeniile au fost prezentate în cadrul Evenimentului regional de lansare a Programului Cadru pentru Cercetare și Inovare al Uniunii Europene ,,ORIZONT 2020''.
În cadrul evenimentului au fost prezentate apelurile deschise și cele de perspectivă cu orientare spre atragerea cercetătorilor de excelență, tinerilor cercetători, actorilor din sectoare industriale inovatoare, precum și instituțiile care au drept prioritate confruntarea provocărilor sociale.
Apelurile pot fi accesate pe Participant Portal accesînd link-ul:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

Înregistrarea în baza de date a Comisiei Europene, precum și obținerea Codului de Înregistrare Unic poate fi accesată, urmînd link-ul: 
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

Detalii și asitență conform domeniului de activitate/cercetare pot fi găsite la Punctele Naționale de Contact pentru H2020:NCP
Informații suplimentare, apeluri de finanțare, noutăți, puteți afla, accesînd link-urile:
www.h2020.md
http://www.h2020.md/ro