Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiecte în Regiunea Sud: evaluarea situației pe șantier

Proiecte în Regiunea Sud: evaluarea situației pe șantier

   
09.04.2014   2092 Accesări  

       

Lucrările în cadrul proiectului "Impulsionarea dezvoltării social-economice în localitățile din cursul inferior al rîului Nistru, cît și a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră, prin renovarea drumului L- 510 Ștefan Vodă-Talmaza", au fost întrerupte pe prioada rece a anului și  de la 1 aprilie a.c., au fost reluate. Specialiștii Secției Management Proiecte din cadrul  Agenției de Dezvoltare Regională Sud, au efectuat o vizită de monitorizare și evaluare a situației pe șantier, unde au apreciat ritmul accelerat al lucrărilor, dar și execuția calitativă a lucrărilor.  A fost așternut primul strat de pietriș pe distanța de 1km (din 9 km rămași). Antreprenorul a inițiat lucrări de pregătire în interiorul satului Talmaza, prin pichetarea traseului, desfacerea bordurei, ș.a. Conform termenilor stabiliți, se preconizează finalizarea obiectului către luna septembrie a anului 2014.

În cadrul aceleiași vizite, a fost semnat contractul de antrepriză pentru etapa a doua a proiectului dat, care vizează construcția drumului de acces din satul Talmaza către satul Cioburciu.

      

Reiterăm, proiectul "Impulsionarea dezvoltării social-economice în localitățile din cursul inferior al rîului Nistru, cît și a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră, prin renovarea drumului L- 510 Ștefan Vodă-Talmaza" a fost lansat la 24 iunie 2013,  pe  o durată de 16 luni, costul total fiind de 50 280 963 mln lei, din Fondul Național de Dezvoltare Regională fiind alocate 41 594 351 mln lei .