Prima   -  Presa   -  Noutăți - „PARADA FLORILOR„ s-a desfășurat la Cimișlia

„PARADA FLORILOR„ s-a desfășurat la Cimișlia

   
05.05.2014   1166 Accesări  

Zeci de specii de flori  au inundat centrul orașului Cimișlia, unde a avut loc Parada Florilor. De la cele mai tradiționale, la cele  mai exotice plante,  toate prezentate la o expoziție multicoloră desfășurată în Piața Centrală a or. Cimișlia. Expoziția-tîrg a fost organizată în premieră pentru țara noastră și  la ea, au participat floricultori din Regiunile Sud și Centru  ale țării. Crescătorii au adus cele mai alese și diverse compoziții florale, specii de arbuști, ustensile de grădinărit, dar și sfaturi practice.  

Printre mulțimea de plante vii, s-au regăsit și flori artificiale din biser, brodate sau pictate cu măiestrie de pictorii autohtoni sau elevii liceelor din raion.  La expoziție a fost și un stand cu flori mai puțin obișnuite, făcute de brutari - din aluat. Mai mulți meșteri populari din Regiune și din țară  și-au etalat obiectele de manufactură, pornind de la articole din ceramică, bondițe și căciuli din piele de oaie, opinci, icoane sculptate în lemn, bijuterii, broderii, etc.

Expoziția-tîrg "Parada Florilor" a fost organizată la Cimișlia, în premieră. La eveniment au participat peste 25 de crescători de flori din 19 raioane, iar  cele mai originale compoziții au fost premiate.

Amintim, că la inițiativa Consiliului Raional Cimișlia s-au mai desfășurat și alte evenimente inedite în Regiunea Sud: Expoziția de ovi-caprine, în iunie 2013 și Festivalul Strugurelui,  în septembrie 2013.