Prima   -  Presa   -  Noutăți - Studenți germani interesați de dezvoltarea Regiunii Sud

Studenți germani interesați de dezvoltarea Regiunii Sud

   
09.09.2014   1118 Accesări  

Regiunea de Dezvoltare Sud/8 septembrie 2014/ Studenți ai școlii germane de vară în vizite de studiu în Regiune/ În perioada 24 august-14 septembrie curent, are loc ediția a VI-a a școlii germane de vară cu genericul "Republica Moldova și vecinii săi - spații, frontiere, dezvoltare regională".

Școala de vară este organizată în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și spijinul financiar al Serviciului German de Schimb Academic, și a fundației "Hans Bocker".

Scopul școlii de vară este de a spori interesul  Germaniei pentru vecinii din spațiul Est -European și a extinde cunoștințele lor despre această regiune.

La data de 8 septembrie, un grup de studenți ai școlii germane de vară a vizitat sediul ADR Sud, unde s-au familiarizat cu politica de dezvoltare regională din țara noastră și realizările pentru Regiunea Sud. Studenții au efectuat și  vizite de studiu la  Zaim, raionul Căușeni -  drumul de acces spre casa-muzeu  "Alexei Mateevici" și muzeul propriu - zis, și la Complexul sportiv din or. Căușeni.

Delegația germană a apreciat înalt  realizările și inițiativele din Regiunea de Dezvoltare Sud, obținute prin implementarea  proiectelor  de dezvoltare regională.