Prima   -  Presa   -  Noutăți - Instituțiile de dezvoltare regională învață să formuleze mesaje cît mai simple pentru cetățeni și parteneri

Instituțiile de dezvoltare regională învață să formuleze mesaje cît mai simple pentru cetățeni și parteneri

   
17.11.2014   1605 Accesări  

 Specialiștii  celor trei Agenții de Dezvoltare Regională  (ADR), Sud, Nord și Centru și  echipa Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor    au   participat la 14-15 noiembrie 2014 la o sesiune de instruire în domeniul comunicării interne și externe. Exercițiul a fost facilitat și sprijinit financiar de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

Cursul de instruire s-a concentrat pe formularea mesajelor pentru cetățeni, mediul de afaceri, jurnaliști, astfel încât acestea să fie corecte, atractive și ușor de înțeles. Participanții la curs s-au antrenat în a scrie puncte de reper pentru discursuri, interviuri cu mass-media, au identificat subiecte de știre și au învățat cum să își promoveze politicile și proiectele la care muncesc zi de zi.

„Trainingurile de comunicare asigură o cunoaștere interpersonală și analiză detaliată a obiectivelor noastre instituționale. Vom insista cu astfel de instruiri, pentru a dezvolta capacitățile de comunicare ale angajaților", a specificat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov.

Din 2012, GIZ a facilitat desfășurarea anuală a unui curs de instruire dedicat comunicării interne și externe. Prin asemenea sesiuni de formare, proiectul GIZ își propune să contribuie la creșterea capacităților partenerilor săi - Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiilor de Dezvoltare Regionale - de a coordona și de a monitoriza procesul de dezvoltare regională.