Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectul de reparație a străzii Spirin din orașul Cahul, suferă modificări

Proiectul de reparație a străzii Spirin din orașul Cahul, suferă modificări

   
12.02.2015   1872 Accesări  

La Cahul s-a discutat situația la zi în cadrul proiectului „Reparația str. I. Spirin din or. Cahul”, care sunt impedimentele, modificărilor operate în documentația tehnică și identificarea soluțiilor întru soluționarea acestuia.

Primarul de Cahul, antreprenorul, responsabilul tehnic, inginerul de proiect și specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), s-au întrunit la Cahul într-o ședință de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul ”Reparația și modernizarea str. I. Spirin din orașul Cahul”, care se află în proces de implementare.

În cadrul ședinței, s-a concluzionat că conform  deciziei adoptate la ședința din data de 29.10.2014, au fost efectuate unele modificări și completări în documentația tehnică ce au avut ca bază sugestiile, propunerile și comentariile primăriei or. Cahul și a antreprenorului.

S-a constatat, că pentru evitarea reamplasării a 4 piloni de linie telefonică, a fost deplasată axa drumului și îngustat nesemnificativ carosabilul pe această porțiune, iar trotuarul prevăzut în proiect cu beton asfaltic a fost înlocuit cu trotuar din pavele pe nisip stabilizat cu ciment. Cît despre amenajarea insulei pentru separarea și dirijarea circulației de la conexiunea str. Spirin și Viilor, a fost înlocuită prin amenajarea sistemului rutier cu îmbrăcăminte din beton asfaltic. De asemenea au fost incluse suplimentar lucrări la sistemul existent de colectare și deversare a apelor pluviale în care s-a inclus elemente din beton armat, oțel, fontă pentru repararea fântânilor de captare și căminelor de vizitare, care nu au fost depistate la etapa prospecțiunilor.

Urmează ca primăria or. Cahul să transmită modificările efectuate în proiect spre examinare către Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor (SSVEPC), ca ulterior să fie transmis către antreprenor pentru executarea lucrărilor de construcții.

Reiterăm, că costul total al proiectului "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. I. Spirin din or. Cahul" pentru executarea lucrărilor de construcții, este de 36,583 mln lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.