Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de lucru privind dezvoltarea sistemului integrat de management al deșeurilor în sudul țării

Ședință de lucru privind dezvoltarea sistemului integrat de management al deșeurilor în sudul țării

   
04.06.2015   1014 Accesări  

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) s-au întrunit, în data de 2 iunie, într-o ședință de lucru cu principalii actori implicați în dezvoltarea sistemului integrat de management al deșeurilor în Regiunea de Dezvoltare Sud. Scopul întrunirii a fost coordonarea activităților ce urmează a fi întreprinse în a doua jumătate a acestui an.

Principalele subiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței au vizat situația curentă privind elaborarea Studiului de Fezabilitate și a evaluării impactului asupra mediului în Regiunea de Dezvoltare Sud; coordonarea abordării metodologice privind elaborarea acestuia, inclusiv prognoza de generare a deșeurilor, aspectele tehnice, estimările privind analiza cost-beneficiu. De asemenea, participanții au discutat și posibilitățile de extindere a Studiului de Fezabilitate asupra localităților din UTA Găgăuzia și sursele posibile de investiții.

„Acțiunile necesare elaborării Studiului de Fezabilitate sunt finalizate în proporție de 80 la sută. Urmează a fi actualizată informația privind extinderea Studiului de Fezabilitate asupra localităților din UTA Găgăuzia și a stabili sursele de investiții”, a spus Valerian Bînzaru, șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul MDRC.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenției de Dezvoltare Cehă (ADC).

La finalul discuțiilor cei prezenți au decis ca până la mijlocul lunii iunie a.c., reprezentanții Ministerului Mediului să coordoneze ipotezele utilizate în cadrul elaborării Studiului de Fezabilitate de către GIZ și ADC, a aspectelor ce țin de compoziția morfologică, aspectelor tehnice, aspectelor financiare și aspecte instituționale.


Preluat de la Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor