Prima   -  Presa   -  Noutăți - Locuitorii s. Carahasani și s. Antonești au parte de un drum nou

Locuitorii s. Carahasani și s. Antonești au parte de un drum nou

   
08.06.2015   2324 Accesări  

Satele Carahasani și Antonești  sunt legate de un drum modernizat. Cu finanțarea de la FNDR, drumul de 3,18 kilometri a fost adus la standarde mai bune.

Recent au fost finalizate lucrările la unul dintre obiectivele de infrastructură de pe lista investițiilor al ADR Sud. Este vorba despre drumul Carahasani  care leagă satele Carahasani și Antonești din rn. Ștefan Vodă.  Lucrarea presupunea reabilitarea unui sector de drum pe o lungime de 3,18 km. În data de 5 iunie a avut loc și inaugurarea oficială a drumului reconstruit.  Acest fapt le va permite celor peste 6000 de cetățeni ai acestor localități să beneficieze de o infrastructură rutieră renovată care va asigura confort și siguranță în trafic.

     

Prezent la eveniment dl. Vasile Bîtca, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  a salutat cei prezenți la eveniment : "Meritul pentru demararea acestui proiect revine în primul rând autorităților publice locale pentru formularea și înaintarea unui proiect bine argumentat . Noi, respectiv le-am oferit sprijin pentru a  implementa cu succes proiectul. Este un bun exemplu de colaborare între APL și ADR Sud. În RM, sunt implementate și realizate pe parcursul anului proiecte în valoare de peste 20 mil.lei. Drumul reabilitat din Carahasani este o reușită importantă pe care am îndeplinit-o cu succes. Ne mândrim de fiecare dată când ne reușește un proiect, fie acesta de importanță locală sau națională".

Alături de Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, Directorul Direcției Generale Dezvoltare Regională Valerian Bînzaru, Președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Buzu și în același timp Beneficiarul proiectului -  primarul s. Carahasani,  Vladislav Cociu. La fel  la evenimentul de lansare a participat și deputatul Nicolaie Molozea, reprezentanți ai Consiliului Raional precum și beneficiarii direcți ai proiectului - locuitorii satelor din apropiere.

     

Printre obiectivele proiectului se numără și crearea unei infrastructuri viabile pentru asigurarea accesului la piața agricolă din s. Carahasani, și a transportatorilor rutieri prin  renovarea a 3,18 km de drum între localitățile Carahasani și Antonești,  precum și asigurarea accesului locuitorilor din s. Carahasani și Antonești la drumul național R30.

În calitate de beneficiar  al proiectului  este primăria satului Carahasani iar Consiliul Raional Ștefan Vodă, primăriile Antonești și Căplani - în calitate de parteneriDurata proiectului fiind de  12  luni iar bugetul proiectului constituie 13074 mii lei.

În urma realizării proiectului Beneficiarii proiectului - Reabilitarea infrastructurii drumului în s. Carahasani - populația Carahasani,  populația Antonești, angajați din satele vecine ai fabricii de vinuri Carahasani -Vin, vor beneficia de un drum modernizat, reabilitat si acces facilitat la traficul rutier.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii drumului în s. Carahasani - oportunități sporite pentru dezvoltarea economică pentru zona de sud a Republicii Moldova" se înscrie în cadrul acțiunilor prevăzute în Programul de Dezvoltare Economică și Socială a Regiunii de Sud a RM.