Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cahul: vizitele de monitorizare la proiecte continuă

Cahul: vizitele de monitorizare la proiecte continuă

   
17.06.2015   1150 Accesări  

Recent a avut loc vizita de monitorizare la proiectele „Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat" și "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. I. Spirin din or. Cahul". Ambele proiecte sunt finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

La Lacul Sărat - grupul de lucru format din specialiștii ADR Sud, antreprenorul general, arhitectul orașului Cahul, managerul de proiect, a examinat starea la zi ce privește lucrările de reabilitare. La momentul actual sunt finalizate lucrările de betonare a malurilor lacului, se execută lucrările de amenajare a teritoriului și a aleilor pietonale. Grupul de lucru a constatat unele deficiențe de ordin tehnic ce țin de sistemul de evacuare a apelor fluviale. Prevederile proiectului tehnic nu sunt pe măsură să soluționeze problema scurgerii apelor fluviale. ADR Sud a solicitat ca beneficiarul proiectului, Primăria or. Cahul, să înainteze un demers către SRL "Vitansia", antreprenorul proiectului, în vederea soluționării cât mai urgente a dificultăților depistate. Obiectivul general al proiectului „Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat" fiind dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în regiunea de Dezvoltare Sud, în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a regiunii.

 

"Deoarece rolul ADR Sud este unul fundamental în demararea, implementarea, monitorizarea și evaluarea proiectelor, ne propunem să urmărim minuțios etapele de executare a lucrărilor. În Cahul sunt 2 proiecte de importanță regională pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit", a subliniat Eugen Lupașcu, Șef Secția Management Proiecte ADR Sud.

Ce ține de renovarea străzii de importanță regională din Cahul, I.Spirin - evaluarea lucrărilor a  avut loc la începutul lunii iunie. La moment, au fost executate lucrările de așternere a primului strat de asfalt pe 1 sector de drum de cca 200 m. Dat fiind faptul că lucrările de reparație sunt în restanță de 1 lună conform graficului, ADR Sud a solicitat intensificare eforturilor ce ține de acest proiect pentru ca lucrările să fie desfășurate la timp. Obiectivul general al proiectului "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. I. Spirin din or. Cahul" fiind eficientizarea transportului de mărfuri și călători în regiunea de Sud a Republicii Moldova prin îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Beneficiarii acestuia fiind locuitorii or. Cahul,  transportatorii naționali și internaționali de mărfuri,  întreprinderile locale și regionale.

 

Agenția de Dezvoltare Regională Sud va continua să vină în sprijinul populației din Regiunea Sud, prin proiecte regionale finanțate de FNDR.