Prima   -  Presa   -  Noutăți - Sprijin pentru formarea profesională a antreprenorilor

Sprijin pentru formarea profesională a antreprenorilor

   
19.06.2015   1115 Accesări  

În data de 17 iunie, la Cotihana, Cahul a avut loc cea de-a 5-a Ședință a grupului de lucru regional privind susținerea sectorului privat în Regiunea de Dezvoltare Sud, componenta„Acordarea suportului complementar sectorului privat", desfășurată în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova, finanțat de GIZ.

Prin  Ședința a grupului de lucru regional s-a  urmărit  formarea  de  competențe  în  domeniul achizițiilor publice  și sau discutat următoarele subiecte - prezentarea activităților întreprinse pe parcursul trimestrului II al anului 2015 în cadrul componentei "Suportul complementar pentru sectorului privat" , prezentarea planului de acțiuni pentru trimestrul III,  2015,  conceptul evenimentelor propuse și aprobarea planului de activități pentru trimestrul III, 2015, la fel, a fost stabilită data pentru următoarea ședință.

Tot în cadrul ședinței, au fost menționate temele pentru următoarele seminare de instruire pentru sectorul privat cu tematica:

  • Succesul în achiziții publice prin optimizarea întreprinderilor
  • Experiența de lucru cu partenerii în consorții (asocieri). Căutarea partenerilor.
  • Prevederile legale autohtone ce țin de reglementarea asocierilor

Grupul de lucru a fost constituit din reprezentanții ADR Sud, reprezentanții camerelor de comerț din Regiune, reprezentanții GIZ-SEQUA, Directorul asociației Patronale Cahul, Membru CRD Sud  și totodată reprezentantul sectorului privat.

 Pe lângă această întrunire, în cadrul seminarelor pentru sectorul privat, anterior, au fost discutate următoarele subiecte - drepturile și obligațiile autorităților contractante și a operatorilor economici în cadrul procedurilor de achiziție, evaluarea procedurii de achiziție , studiu de caz în baza unor proceduri reale de achiziții publice, contestația, prezentarea Ghidului în achiziții publice.

Prin proiectul Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova, prin componenta„Acordarea suportului complementar sectorului privat",  GIZ a reușit să stimuleze agenții economici din Regiune la participarea procedurii de achiziții publice. Prin acțiuni și consultare profesională proiectul vine în sprijinul agenților economici.