Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședința de lucru în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul„

Ședința de lucru în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul„

   
23.06.2015   1202 Accesări  

În data de 18 iunie, la Cahul s-a desfășurat o ședință de lucru, având loc direct la obiectul proiectului - la șantierul Lacului Sărat.

La ședința comună de lucru arhitectul șef al or. Cahul, managerul de proiect, antreprenorul general, șeful inspecției teritoriale în construcții Sud,  autorul de proiect și reprezentanții  ADR Sud au discutat dificultățile apărute în procesul de execuție a lucrărilor de construcție și sau axat pe identificarea soluțiilor constructive de proiect pentru redirecționarea apelor pluviale.

La fața locului, în prezența comisiei sau constat careva impedimente de ordin tehnic la realizarea proiectului și anume -  construcția zidului de protecție în jurul lacului nu ar soluționa problema pătrunderii apelor pluviale pe teritoriul Lacului Sărat deoarece nu este asigurată scurgerea apei acumulate.  Aceste impedimente duc la imposibilitatea continuării a lucrărilor de construcție.

 

Intru soluționarea cât mai rapidă a cauzelor ce stagnează mersul lucrărilor vis-a-vis de proiectul "Lacul Sărat" participanții la întâlnire au luat următoarele decizii:

1.     Modificarea proiectului privind construcția fundației de beton a gardului din partea de nord a zonei de odihnă, dea lungul acesteia fiind prevăzută construcția șanțului de scurgere a apelor

2.     Construcția captajelor suplimentare contra apelor pluviale

3.     Construcția căilor de acces de pe trotuar pe plajă  

4.     Urgentarea elaborării soluțiilor tehnice ce țin de amenajarea malurilor Lacului Sărat.

 "Este un proiect important pentru Regiunea Sud. A fost o ședință productivă unde sau discutat diverse aspecte ce țin de proiect iar prezența specialiștilor din domeniul construcțiilor a avut o contribuție foarte valoroasă în procesul de luare a deciziilor privind modificările ce sunt necesare a fi operate în proiect" a menționat Eugen Lupașcu, șef Secția Management Proiecte ADR Sud

 Responsabilitatea pentru urgentarea proiectării sistemului de scurgere a apelor pluviale din zona adiacentă Lacului Sărat este atribuită Primăriei Cahul, care la rândul său va identifica și mijloace financiare pentru execuția lucrărilor de construcție a sistemului de scurgere a apelor pluviale și amenajarea căilor de acces în zona adiacentă lacului sărat.

Ședința a fost  organizată în cadrul proiectului " Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat" contribuind dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în regiunea de Dezvoltare Sud, în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a Regiunii Sud, finanțat de către FNDR.