Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cererile de finanțare în cadrul proiectului discutate și îmbunătățite cu ajutorul specialiștilor cehi

Cererile de finanțare în cadrul proiectului discutate și îmbunătățite cu ajutorul specialiștilor cehi

   
07.07.2015   1199 Accesări  

Participare la cea de-a doua sesiune în domeniul scrierii proiectelor, organizată în cadrul programului finanțat de Programul de cooperare pentru dezvoltare al Republicii Cehe, a avut loc după  ce grupurile de lucru pe proiecte ce au elaborat  cererile complete de finanțare conform instrucțiunilor le-au  prezentat spre examinare experților din Cehia.

Următoarea rundă a atelierelor de lucru s-a  desfășurat recent, unde  sau  analizat cererile complete de finanțare elaborate, tot acolo beneficiarii au primit recomandări de îmbunătățire a ideilor lansate. Atelierele au avut loc în orașele - Cahul, Cimișlia, Taraclia, Ștefan Vodă.

Beneficiarii proiectului, reprezentanții Consiliilor Raionale din Regiunea Sud împreuna cu expertul din Cehia, Lucas Malak  au discutat ideile de proiecte dezvoltate.

În cadrul celei de a II-a sesiuni în domeniul scrierii proiectelor, în cadrul programului  "Consolidarea capacităților administrațiilor publice din Republica Moldova, regiunea SUD" au fost dezvoltate idei precum:

-  Crearea incubatoarelor de afaceri în Cahul, Cantemir și Leova

-  Crearea parcului industrial la Cahul

-  Construcția unui  Complex frigorific din Cimișlia

Conferința finală unde reprezentanții fiecărui Consiliu Raional din Regiunea Sud vor prezenta proiectele elaborate va avea loc în septembrie 2015.

Reamintim că Proiectul este finanțat de Agenția Cehă de Cooperare și Dezvoltare și derulează  în perioada octombrie 2014 - septembrie 2015. Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea social economică echilibrată a regiunii prin sporirea capacităților actorilor locali și regionali în analiza complexă a problemelor economice, identificarea oportunităților de diversificare economică și acordarea asistenței în elaborarea propunerilor de proiecte regionale competitive de susținere a sectorului privat în baza experienței din Cehia.