Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud vă invită la Festivalul Strugurelui!

ADR Sud vă invită la Festivalul Strugurelui!

   
04.08.2015   1194 Accesări  

Duminică, 23 august 2015, va avea loc cea  de-a III-a ediție a Festivalului Strugurelui cu genericul „Măria sa Strugurele - de 3 ani la Cimișlia",  organizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova, care se va desfășura în or. Cimișlia.

Festivalul este dedicat promovării producătorilor de struguri pentru masă, are ca obiectiv dezvoltarea acestei ramuri și identificarea perspectivelor de comercializare a strugurilor, inclusiv prin exportarea lor în alte țări.

La eveniment vor participa producători și exportatori  de struguri pentru masă din Republica Moldova, savanți din domeniu, producători de utilaje pentru procesarea strugurilor și de ambalaje, producători de material săditor viticol, cât și meșteri populari, cu expoziții tematice,  și colective artistice din țară.

În cadrul Festivalului Strugurelui, vor avea loc expoziții și degustări a strugurilor pentru masă, va fi organizată o conferință științifică, concursuri tematice, expoziții cu vânzare a obiectelor confecționate de meșteri populari, schimb cultural.

Vă așteptăm cu drag!