Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reparația drumului L654 Taraclia- Ceadîr-Lunga se apropie de finalizare

Reparația drumului L654 Taraclia- Ceadîr-Lunga se apropie de finalizare

   
08.10.2015   1408 Accesări  

Ieri, șapte octombrie,  a avut loc vizita de monitorizare  la șantier, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea drumului L 654 prin intermediul reparației capitale Taraclia".  În cadrul proiectului se realizează  lucrări de reparație capitală a drumului L654 Taraclia - Ceadâr-Lunga, pe un sector de 13,04 km. Valoarea totală a proiectului este de  44186,07 mii lei, finanțată din bugetul FNDR.

 

 

 

 

În cadrul vizitei au fot prezenți: antreprenorul general SRL „Acit Trans", supraveghetorul tehnic Andrei Rusnac, managerul de proiect  din partea raionului Taraclia, Alexandru Tătărescu și Maria Culeșov, directorul ADR Sud, împreună cu  Eugen Lupașcu, șeful Secției management proiecte.

La fața locului s-a constatat gradul avansat de execuție a lucrărilor. Din totalul  de 13.04 km  este construit integral un sector cu o lungime de 7,2 km. Sunt finalizate lucrările de construcție a cinci podețe tubulare. Urmează să fie finalizată construcția îmbrăcămintei  rutiere, pe un sector de 6,2 km.


La moment, se execută lucrări de așternere a stratului de bază din pietriș și consolidarea acostamentelor.

Este preconizat, ca în decada a III-a a lunii noiembrie, lucrările de construcție a drumului să fie finalizate, ulterior va fi convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor.

Ca rezultat al realizării proiectului,  se va facilita accesul spre  6 localități, se  vor majora condițiile de mobilitate pentru cetățeni și mărfuri, se vor reduce considerabil  costurile de transport și a duratei de călătorie a  populației, agenților economici și a serviciilor de urgență (ambulanță, pompieri, poliție). Astfel, se vor ameliora relațiile sociale și economice între aceste 2 raioane.

Beneficiarii proiectului constituie un număr de peste 100 mii locuitori ai localităților - Taraclia,      s. Corten, s. Valea Perjei, s. Tvardița, or. Ceadâr-Lunga,  s. Copceac.

Proiectul „Îmbunătățirea drumului L 654 prin intermediul reparației capitale Taraclia"  este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud  (ADR Sud) și are drept obiectiv îmbunătățirea și dezvoltarea  infrastructurii rutiere în raionul Taraclia și Ceadîr-Lunga, prin reconstrucția și modernizarea  drumului L654.