Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședința nr.3 a grupului de lucru pe proiect în sectorul alimentarea cu apă și canalizare din raionul Leova

Ședința nr.3 a grupului de lucru pe proiect în sectorul alimentarea cu apă și canalizare din raionul Leova

   
03.11.2015   1062 Accesări  

03.11.2015                                                                                                                                   Leova

Astăzi, în cadrul consiliului raional Leova,  a avut loc ședința nr.3 a grupului de lucru pe proiect în sectorul alimentarea cu apă și canalizare din raionul.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Administrația Publică Locală de nivelul I și II,  Grupul de Lucru pe Proiect, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, Inspectoratul Ecologic Leova și Centru Sănătate Publică.

Obiectivul atelierului nr.3a fost:

  • Examinarea rezultatelor obținute în procesul elaborării studiului de fezabilitate în baza Conceptului de Proiect Viabil Leova;
  • Precizarea datelor existente, precum și obținerea datelor adiționale de la operatorul/autoritățile locale implicate în proces;
  • Stabilirea pașilor următori în elaborarea studiului de fezabilitate.

Experții GIZ spun că ce ține de studiul de fezabilitate sunt pe ultima sută de metri iar la finele lunii decembrie va fi gata complet.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale de alimentare cu apă în raionul Leova" este unul din cele 8 proiecte-pilot din Republica Moldova, finanțate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și implementate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agențiilor de Dezvoltare Regionale și Autorităților Publice Locale.

Proiectul prevede construcția apeductului magistral Leova - Iargara, care va conecta la prima etapă localitățile Leova, Iargara, Filipeni, Romanovca, Cupcui, Sărata Nouă, iar ulterior, va conecta 30 de localități din raionul Leova.

Obiectivul General al proiectului este  îmbunătățirea condițiilor de trai a populației raionului Leova prin asigurarea serviciilor de alimentare cu apă de calitate.

Prezenta ședință de lucru a Grupului de Lucru pe Proiect în sectorul Alimentarea cu Apă și Canalizare este organizat în vederea examinării rezultatelor preliminare obținute în procesul elaborării Studiului de Fezabilitate în baza Conceptului de Proiect Viabil(CPV) Leova.