Prima   -  Presa   -  Noutăți - Lucrările de construcție în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul„ se apropie de finisare

Lucrările de construcție în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul„ se apropie de finisare

   
09.11.2015   841 Accesări  

06.11.2015                                                                                                                                                   or. Cahul

Recent, a avut loc ședința de lucru în cadrul proiectului "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul".

La eveniment au partcipat: Valerian Bînzaru, șef DGDR în cadrul MDRC;  Maria Culeșov, director ADR Sud; Nicolae Dandiș, primarul or. Cahul; Natalia Culev, specialist Serviciul economic; Dumitru Susanu, director SRL „Gebhardt Construct";  Nicolae Marian, supraveghetor tehnic;  Eugen Lupașcu, șef Secție management proiecte, ADR Sud.

Scopul ședinței de lucru a fost examinarea progreselor și a impedimentelor în procesul de implementare a proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă Lacul Sărat din or. Cahul".

S-a constatat, că la moment lucrările sunt executate în proporție de peste 75%. Sunt în proces de execuție lucrările de montare a gabioanelor pe malul rîului Frumoasa. Pentru a finaliza obiectul este necesar de a executa următoarele categorii de lucrări:

  • montarea gabioanelor pe malul drept a r. Frumoasa;
  • construcția fundației de beton a gardului din partea de nord a zonei de odihnă;
  • construcția sistemului de evacuare a apelor pluviale;
  • construcția drumului de acces către zona de odihnă;
  • executarea lucrărilor de hidroizolare a rosturilor cu mastică bituminoasă.
  • În cadrul ședinței s-a decis ca antreprenorul general va finaliza lucrările de construcție conform obligațiilor contractuale, nu mai tîrziu de 30 noiembrie 2015. Pînă la data de 20 decembrie 2015 este preconizată recepția la terminarea lucrărilor în cadrul obiectului.

Directorul DGDR, Dl Valerian Bînzaru, a reiterat  necesitatea finalizării lucrărilor către finele lunii noiembrie. A fost solicitată implicarea primăriei orașului Cahul pentru execuția lucrărilor de curățire a terenului de vegetație.

Pentru proiectul "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul" este alocată suma de 4502,70 mii lei. În anul curent au fost prezentate spre plată lucrări în valoare de 2125,03 mii lei.