Prima   -  Presa   -  Noutăți - Membrii CRD Sud instruiți în cadrul Atelierului: „Dezvoltarea regională: Rolul CRD în acest proces„

Membrii CRD Sud instruiți în cadrul Atelierului: „Dezvoltarea regională: Rolul CRD în acest proces„

   
16.11.2015   1320 Accesări  

13 noiembrie 2015                                                                                                               Cimișlia

Recent, la Cimișlia a avut loc un atelier de lucru cu membrii Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud cu genericul: "Dezvoltarea regională: Rolul CRD în acest proces". Atelierul fiind prima activitate de acest gen pentru noul CRD Sud.

La eveniment au fost prezenți: Alexandru Muravschi, consultant național superior Giz, Igor Malai, sef adjunct  DGDR, Maria Culeșov, director ADR Sud, cît și membri CRD Sud, consultanți GIZ și reprezentanți ADR Sud.

Scopul atelierului a fost, ca membrii CRD Sud să se cunoască mai bine între ei, de a se informa  despre rolul lor  în procesul de dezvoltare regională și de a înțelege, că prin implicare, comunicare și cooperare vor atinge succesul.

"Sper, ca atelierul de azi să fie unul util pentru dumneavoastră și să luați cît mai mută informație cu voi. Membrii CRD Sud au un rol important în dezvoltarea regională și de asta doresc, ca să contribuiți la realizarea deplină și calitativă a obiectivelor de dezvoltare"- a subliniat  Igor Malai, sef adjunct DGDR.

"Asemenea ateliere de lucru sînt binevenite, mai ales că membrii CRD, fiind din diferite sfere de activitate, au nevoie de întruniri comune pentru a interacționa și a identifica acțiunile prioritare pentru dezvoltarea echilibrată și durabilă a tuturor localităților din Regiunea de Dezvoltare Sud. Îmi doresc, ca pe parcursul mandatului dumneavoastră, prin muncă să ajungem  la noi succese" -  a menționat directorul ADR Sud, Maria Culeșov.

Atelierul de lucru a fost împărțit în trei module, ca "Dezvoltarea unei viziuni comune", "Dezvoltarea regională: realizări și perspective" și "Atitudini și misiuni". În cadrul acestora, membrii CRD Sud au identificat oportunitățile regionale, referindu-se totodată la necesitatea aprofundării relațiilor de colaborare în interesul Regiunii de Dezvoltare Sud.

În cadrul atelierului reprezentanți ai Secției management proiecte și Secției de planificare strategică și programare din cadrul ADR Sud, au prezentat informații despre planificare și programare strategică și rolul CRD Sud, s-a vorbit despre atribuțiile  membrilor CRD și despre comisii de specialitate, ca instrument de eficientizare a activităților CRD Sud.

Participanții la atelierul de lucru au ieșit cu o propunere de a elabora o analiză a activității CRD Sud, să identifice soluții pentru eficientizarea și sporirea performanței de activitate a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud și să îmbunătățească comunicarea și colaborarea în Regiunea Sud.

Atelierul de lucru pentru membrii CRD Sud a fost sprijinit financiar de Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).