Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședința de lucru privind implementarea proiectului MSPL - dezvoltarea sectorului AAC în raionul Cahul

Ședința de lucru privind implementarea proiectului MSPL - dezvoltarea sectorului AAC în raionul Cahul

   
18.11.2015   1310 Accesări  

Recent, în cadrul primăriei or. Cahul a avut loc ședința de lucru privind implementarea proiectului MSPL - dezvoltarea sectorului AAC în raionul Cahul.

La ședință au participat: Eugen Lupașcu, șef Secție management proiecte în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, reprezentanți ai orașului Cahul, operatorul ÎM "Apă - Canal" Cahul, reprezentanți APL de nivelul I, experți și consultanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei.

Expertul GIZ, Liliana Belecciu, implicată în activitatea privind instituționalizare serviciului de apă și canalizare în raionul Cahul, a prezentat grupului de lucru local modelul actului de constituire, a operatorului regional ca urmare a reorganizării între ÎM "Apă- Canal" Cahul. În cadrul discuției au fost înaintate propuneri de îmbunătățire a textului propus.

În baza propunerilor înaintate, expertul GIZ va prezenta documentul îmbunătățit spre discuție grupului de lucru a orașului Cahul pentru a fi aprobat în ședința Consiliului Orășenesc Cahul.

Potrivit proiectului, până în anul 2017, 80%  din locuitorii comunei Lebedenco raionului Cahul vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă, furnizat de operatorul regional ÎM "Apă-Canal" Cahul, suma totală a investițiilor capitale ridicându-se la 2,4 mil Euro.

Reamintim, că la moment doar 2 localități din raionul Cahul beneficiază de servicii aprovizionare cu apă, furnizată centralizat de ÎM "Apă-Canal„ Cahul: satul Roșu și comuna Manta.

Precizăm, că proiectul de asistență este implementat de GIZ și este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.