Prima   -  Presa   -  Noutăți - Recepția la terminarea lucrărilor a obiectului: „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat„ din or. Cahul„

Recepția la terminarea lucrărilor a obiectului: „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat„ din or. Cahul„

   
28.12.2015   2079 Accesări  

Recent, la Cahul, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor din cadrul proiectului "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat".

La recepție au participat președintele comisiei - Dl Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul, și membrii comisiei: Arsenii Rodica - arhitect șef al orașului Cahul, Tonu Andrian - arhitect, Culeva Natalia - specialist serviciul economic în cadrul primăriei orașului Cahul, Lupașcu Eugen, șef Secție management proiecte, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Rusnac Andrei - supraveghetor tehnic, ÎS„SABOS", Palamarciuc Andrei - autor de proiect, Susanu Dumitru - director SRL „Gebhardt Construct" SRL, Nebunu Ion - șeful Inspecției Teritoriale în Construcții „Sud".

Comisia de recepție a examinat situația reală ce ține de calitatea lucrărilor executate și documentele aferente ( proiectul tehnic și avizul servicii desconcentrate). Comisia a identificat unele neajunsuri care vizează calitatea lucrărilor executate, astfel sa solicitat din partea antreprenorului general prezentarea unor probe suplimentare privind calitatea betonului pus în operă și corespunderea acestora cu cerințele proiectului.

De asemenea comisia de recepție a solicitat ca atunci când vor permite condițiile meteorologice să fie evacuată apa acumulată în lac pentru a fi curățit fundul acestuia de deșeuri.

Pentru remedierea obiecțiilor a fost alocat un termen de 90 de zile. După înlăturarea obiecțiilor va fi convocată recepția finală.

Proiectul " Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat a fost lansat în primăvara anului 2012.

Obiectivul general al proiectului :

- Dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în regiunea de Dezvoltare Sud, în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a regiunii.

Costul total a lucrărilor de construcție este de  10 715 288,87 mii lei bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.