Prima   -  Presa   -  Noutăți - Surpriză-bombă în satul Roșu, Cahul

Surpriză-bombă în satul Roșu, Cahul

   
03.03.2016   1497 Accesări  

Surpriză-bombă pentru locuitorii satului Roșu din raionul Cahul. În timpul lucrărilor de escavare efectuate în cadrul unui proiect de construcție a sistemului de canalizare în localitate, lucrătorii de pe șantier au depistat un obuz neidentificat.

Imediat la fața locului s-au deplasat specialiștii Serviciului Protecție Civilă din cadrul Direcției Situații Excepționale Cahul, care au asigurat paza și protecția zonei până la sosirea trupelor de geniști ale Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 3 „Dacia" din orașul Cahul.

Obuzul a fost apreciat de către specialiști ca fiind unul de artilerie, de tip sovietic, de calibrul 152 mm, acest tip de muniții fiind utilizat în timpul celui de-al doilea război mondial.

 În scurt timp, geniștii au ridicat muniția pentru a o transporta într-un loc  sigur și a o dezamorsa.

În luna februarie a anului curent și salvatorii Direcției Servicii Excepționale Cantemir au fost alertați pentru a interveni în situații similare.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI informează că orice tip de muniții prezintă pericol pentru viață. Salvatorii îndeamnă cetățenii ca, în cazul în care depistează muniții sau alt tip de obiecte explozive necunoscute, să nu le atingă, să nu le strămute sau să le transporte. Iar Pentru a preveni situații de risc care se pot solda cu urmări fatale, cetățenii sunt îndemnați  să alerteze imediat pompierii din localitate.