Prima   -  Presa   -  Noutăți - Se desfășoară noi lucrări de construcție a apeductului magistral Leova-Filipeni-Romanovca

Se desfășoară noi lucrări de construcție a apeductului magistral Leova-Filipeni-Romanovca

   
04.03.2016   1572 Accesări  

Valerian Bînzaru, șeful Direcției Generale Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, și specialiști din cadrul ADR Sud au efectuat, în data de 3 martie curent, o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Filipeni-Romanovca". 

În cadrul vizitei a fost estimat gradul de valorificare a mijloacelor financiare alocate, precum și progresul general al implementării proiectului. S-a constat că, din data de 1 martie, lucrările de construcție au fost reluate de către antreprenorul general. În proces de execuție sunt lucrările de montaj a rezervoarelor din localitatea Romanovca, cu volumul de 50 m3, confecționate din fibră de sticlă. După montarea rezervoarelor sunt planificate lucrări de îndiguire a acestora și amenajarea zonei de protecție aferente precum și construcția unui acces spre platforma din satul Filipeni.

Până în prezent în cadrul proiectuluui au fost executate următoarele lucrări:

- construcția rețelei magistrale de apeduct cu o lungime de 8,9 km; 

- construcția a două rezervoare  din beton armat cu un volum de 200m3  în localitatea Filipeni;

- construcția căii de acces spre platforma de amplasare a rezervoarelor, cu o lungime de 210 m în localitatea Romanovca;

- construcția rețelelor interne de apeduct la platforma din localitatea Romanovca și Filipeni.

Valoarea totală a proiectului este de 5 665 811,42 de lei, dintre care 1 796 050 de lei sunt alocați de către Ambasada Republicii Polonia în Republica Moldova.

Proiectul propus vine să contribuie la îmbunătățirea considerabilă a calității serviciilor de aprovizionare cu apă a localităților din raionul Leova, aducând beneficii pentru sănătatea populației în regiunile urbane și suburbane ale localităților partenere.