Prima   -  Presa   -  Noutăți - IFAD oferă granturi pentru dezvoltarea infrastructurii economice utilizate de producătorii agricoli

IFAD oferă granturi pentru dezvoltarea infrastructurii economice utilizate de producătorii agricoli

   
11.03.2016   1112 Accesări  

Programul Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (IRECR - IFAD VI), finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), oferă granturi competitive în suma maximă de 200 000 dolari SUA, pentru finanțarea, în anul 2017, a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii publice cu caracter economic, precum:

  • Construcția/reparația segmentelor de drum și podurilor locale, care sporesc accesul beneficiarilor la zonele de producere, procesare și comercializare a produselor agricole;
  • Construcția rețelelor de alimentare cu apă pentru dezvoltarea activităților de antreprenoriat în domeniul agroalimentar;
  • Construcția infrastructurii de piață agricolă.

Granturile nerambursabile sunt oferite în scopul îmbunătățirii condițiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor agricole, generarea investițiilor și majorarea veniturilor agenților economici din spațiul rural.

De granturi pot beneficia: Autoritățile Publice Locale (primăriile) în parteneriat cu grupuri de producători agricoli, formate doar din întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești din spațiul rural, care practică activități agricole.

Granturile vor fi acordate conform condițiilor și criteriilor de selectare stabilite în cadrul Programului IFAD VI. Pentru participarea la concurs Grupul-client, format din agenți economici și Autoritatea Publică Locală (Primăria), va depune Cererea de finanțare tipizată și setul de documente complet la oficiul UCIP-IFAD. Informații detaliate, Formularul cererii de finanțare, modelele de documente pot fi găsite accesând următorul link http://www.ifad.md/services/granturi/granturi_infrastructura/.

Perioada de depunere a cererilor pentru finanțarea proiectelor va fi deschisă între 1 martie - 31 mai 2016.

Documentele se vor prezenta la concurs în plic sigilat, cu indicarea denumirii concursului, numele beneficiarului și datele de contact, la adresa: or.Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 162, biroul 1303.

Pentru întrebări și informații suplimentare, vă adresați, în scris, la adresa: office@ifad.md sau fax.: (22) 871659.