Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Leova va demara construcția locuințelor sociale

La Leova va demara construcția locuințelor sociale

   
14.03.2016   1078 Accesări  

În raionul Leova, în curînd, va fi dat startul construcției locuințelor sociale. Pentru a discuta detaliile privind lansarea proiectului, reprezentanții Unității de implementare a fazei II a Proiectului de Construcție a Locuințelor pentru Păturile Socialmente Vulnerabile în Republica Moldova s-au întîlnit recent cu autoritățile publice locale din teritoriu.

"Actualmente autoritățile publice locale din raionul Leova întreprind acțiunile necesare lansării proiectului. Sunt efectuate lucrări de pregătire a șantierului de construcție, e vorba de o construcție nefinalizată lăsată în paragină de mai bine de 20 ani", a subliniat Iunona Lungul, managerul Unității de implementare a proiectului (UIP).

Totodată, managerul UIP a comunicat că în raionul Leova vor fi construite 92 de locuințe sociale, în termen de circa 2 ani, apartamente finalizate la cheie. Autoritățile publice locale participă în proiect cu bloc locativ nefinalizat, documentația de proiect, ceea ce constituie 35% din valoarea totală a proiectului. Costul total al proiectului a fost estimat la circa 3,5 mln euro. Lucrările de construcție vor fi realizate de compania Glorinal- Imobil SRL".

Amintim că, pentru implementarea fazei II a proiectului de construcție a locuințelor sociale, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) oferă țării noastre un împrumut de 20, 4 milioane de euro, pe un termen de pînă la 20 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani. Astfel, pînă în anul 2018, odată cu finalizarea proiectului, urmează a fi construite circa 700 locuințe sociale.