Prima   -  Presa   -  Noutăți - ONG-urile din țară, informate despre oportunitățile Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD)

ONG-urile din țară, informate despre oportunitățile Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD)

   
13.05.2016   1192 Accesări  

Reprezentanți ai ONG-urilor s-au reunit la Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) pentru a participa la o sesiune de informare privind oportunitățile Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD). La reuniune au mai participat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, coordonator național SUERD, Anatol Usatîi, reprezentantul Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA), Irina Oriol, managerul Proiectului "Dunărea Unește", Marian Căpraru, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor din cadrul MDRC, Oxana Paierele. Întrunirea și-a propus drept obiectiv discutarea mecanismelor și instrumentelor financiare existente pentru inițiativele dunărene, dar și dezvoltarea parteneriatelor cu instituțiile interesate din țară și din celelalte 13 țări participante la Strategie.

Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, coordonator  național SUERD în Republica Moldova, a vorbit, în cadrul sesiunii, despre oportunitățile și provocările existente în procesul promovării SUERD la nivel național și regional, menționând despre importanta implicării ONG-urilor în procesul de implementare a SUERD și valoarea adăugată a programelor de cooperare transfrontalieră.

Pe parcursul ședinței, reprezentanții MDRC au reiterat însemnătatea suportului acordat de Uniunea Europeană în procesul implementării inițiativelor conforme priorităților SUERD și au mulțumit Agenției Austriece de Dezvoltare, cu suportul căreia a devenit posibilă promovarea activă și dinamizarea procesului consultativ în cadrul Strategiei.a, a vorbit, în cadrul sesiunii, despre oportunitățile și provocările existente în procesul promovării SUERD la nivel național și regional, menționând despre importanta implicării ONG-urilor în procesul de implementare a SUERD și valoarea adăugată a programelor de cooperare transfrontalieră.

Reamintim că Republica Moldova este parte a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării din anul 2010, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor este coordonator al implementării și promovării acesteia în țara noastră. Scopul proiectului „Dunărea Unește", implementat cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare este fortificarea capacităților de coordonare și promovare a SUERD în Republica Moldova, inclusiv a programelor transfrontaliere și transnaționale. Astfel, acțiunile planificate vor crea condițiile necesare inițierii unor noi parteneriate și dinamizării participării țării noastre în cadrul programelor regionale ale UE.