Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor participă în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor participă în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova

   
14.06.2016   1048 Accesări  

Ministerul Dezvoltării și Construcțiilor (MDRC) împreună cu Agențiile de Dezvoltare Regională organizează, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova, ediția a III-a, sesiuni de informare cu referire la situația actuală privind eficiența energetică în clădirile din Republica Moldova.

În acest context, Gheorghe Croitoru, șeful Direcție reglementări tehnico-economice a precizat că, în perioada 13 -16 iunie curent, vor fi organizate sesiuni în mai multe localități din țară.

"Astăzi, Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborarea cu Consiliul Raional Călărași și cu suportul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, au organizat la Călărași, o masă rotundă cu participarea reprezentanților instituțiilor publice din raioanele Călărași, Strășeni, Telenești Nisporeni și Ungheni.  Genericul evenimentului a fost  „Eficiența energetică: de la idee la acțiune" și ne-am propus să îi familiarizăm pe toți cetățenii cu sistemul de management energetic în clădirile publice din țara noastră, inclusiv proiectele de eficiență energetică din raionul Călărași și alte experiențe de succes din domeniul EE înregistrate în Regiunea Centru", a subliniat Gheorghe Croitoru.

Totodată, șeful Direcție reglementări tehnico-economice a menționat că, în contextul tematicii nominalizate a avut o întrevedere cu  studenții Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova. La seminar au participat profesori și studenți ai facultății, care s-au arătat interesați de acțiunile întreprinse de MDRC în vederea implementării Legii nr. 128 și perspectivele legislative privind eficiența energetică în clădiri. De asemenea, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a specificat că săptămâna curentă, pe aceeași tematică, va fi organizată și o întrevedere cu studenții Universității de Stat "Alecu Russo" din mun. Bălți.

Menționăm, sesiunile de informare sunt organizate în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova, ediția III, ce se desfășoară în perioada 13-19 iunie 2016. De asemenea, evenimentele se aliniază la EU Energy Days, care se desfășoară în mai multe țări membre UE, începând cu 2006, ca urmare a inițiativei Comisiei Europene. Scopul fiind de a populariza cele mai bune practici internaționale și de a inspira idei noi pentru dezvoltarea unui mediu sigur și durabilă.

Potrivit organizatorilor participanții vor avea acces liber la conferințe, discuții publice, energy quiz-uri, expoziții de tehnologii eco, concert, activități pentru toate vârstele, informații utile despre energia verde.