Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cea de-a III-a ediție a Conferinței ,,Black Sea Stakeholder Conference", desfășurată în Ucraina

Cea de-a III-a ediție a Conferinței ,,Black Sea Stakeholder Conference", desfășurată în Ucraina

   
15.06.2016   1089 Accesări  

Secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dorin Andros participă în perioada 14 - 15 iunie 2016, la  cea de-a III-a ediție a Conferinței ,,Black Sea Stakeholder Conference", ce se desfășoară la Odessa, Ucraina. Scopul evenimentului este de a dinamiza dialogul și cooperarea transfrontalieră în cadrul Programului Bazinul Mării Negre.

Potrivit organizatorilor principalul subiect al discuțiilor este integrarea trans-sectorială, exemple privind modul de cooperare și de infrastructură bine gândite care pot stimula creșterea și îmbunătăți competitivitatea.

"Evenimentul constituie o platformă interactivă și eficientă pentru discuții și dezbateri. Este o oportunitate să realizăm un schimb de idei și bune practici cu experți invitați și colegi din alte țări.  De asemenea, vom  cunoaște cele mai bune practici în soluționarea problemelor "economiei albastre" din regiune, inclusiv cele mai eficiente modalități de dezvoltare", a precizat Secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dorin Andros .  

Totodată, Dorin Andros a menționat că alte subiecte ce vor fi puse în discuție țin de sporirea atractivității turistice în regiune,  precum și utilizarea noilor tehnologii în sectorul maritim.

La eveniment, participă și reprezentanți ai Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor din cadrul ministerului.